Τσιτσιπάς: "Σαν τον Michael Jordan στους Bulls!"

 
Τσιτσιπάς: "Σαν τον Michael Jordan στους Bulls!"
© Western & Southern Open
tn team Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 - 9:09

Με τους Chicago Bulls του Michael Jordan συνέκρινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το "θρυλικό" ρόστερ της φετινής ομάδας της Ευρώπης στο Laver Cup, με τον Έλληνα τενίστα να μιλάει ακόμα για την πολύ καλή προετοιμασία του πριν το US Open, το on-court coaching και τη συνεργασία του με τον Μαρκ Φιλιππούση.

"Η προετοιμασία μου πριν έρθω εδώ ήταν καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια", είπε ο Στέφανος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή για το US Open.

"Έπαιξα πολύ καλό τένις και ήμουν σε θέση να φτάσω πολύ μακριά στο Σινσινάτι. Εδώ οι συνθήκες σε σχέση με το Σινσινάτι είναι πιο θερμές και έχει περισσότερη υγρασία. Η φυσική μου κατάσταση θα είναι πολύ σημαντική, το να ξεκινήσω δυνατά σ' αυτό το τουρνουά. Οι best-of-five αγώνες είναι πολύ απαιτητικοί. Όλοι θα παλέψουν γι' αυτό το τρόπαιο και εγώ το ίδιο. Ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ υψηλός."

Λίγο μετά το τελευταίο Grand Slams της χρονιάς, τα βλέμματα θα στραφούν στο Laver Cup του Λονδίνου, στο οποίο φέτος θα λάβουν μέρος και οι τέσσερις Big 4: Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic και Andy Murray. Εκτός απ' αυτούς, στην Team Europe θα βρίσκονται ακόμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Casper Ruud.

"Να ξεκινήσω λέγοντας πως το ρόστερ αυτής της ομάδας είναι θρυλικό, είναι σαν τον Michael Jordan στους Chicago Bulls! Είμαι παραπάνω από ενθουσιασμένος που θα βρίσκομαι σ' αυτή την ομάδα, δεν γνωρίζω ακόμα σε τι κατάσταση θα είναι ο Roger, αλλά θα χαρώ πολύ να τον δω πίσω στο court.

Μας έλειψε πολύ ο Roger τους τελευταίους μήνες και θα είναι προνόμιο να τον έχουμε στην ομάδα μας. Έχω βιώσει τις ωραιότερες εμπειρίες μου στο Laver Cup, γι' αυτό και είμαι τόσο μεγάλος φαν αυτής της διοργάνωσης. Έχω μάθει πολλά απ' αυτούς τους θρύλους, έχεις την ευκαιρία να συνδεθείς σ' αυτή την περίοδο του τουρνουά με τους άλλους παίκτες, να μοιραστείς ιδέες και να είσαι μέρος ενός θαυμάσιου κομματιού του αθλήματός μας."

Ο Στέφανος ρωτήθηκε και για το on-court coaching, που νομιμοποιήθηκε αυτό το καλοκαίρι από την ΑΤΡ: "Ο προπονητής μου δεν ήταν τόσο διακριτικός όσο άλλοι προπονητές, αλλά το on-court coaching συνέβαινε πάντα. Έχω δεχθεί πολλά coaching violations, κάτι το οποίο βρίσκω άδικο. Τώρα όμως που έγινε νόμιμο, με χαροποιεί το γεγονός πως δεν θα χρειαστεί να ασχοληθώ με τους διαιτητές και το πόσο αυστηροί είναι."

Μαζί με τον Στέφανο στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ξανά ο Μαρκ Φιλιππούσης, που συνεργάζεται με την ομάδα τους τελευταίους μήνες και φαίνεται πως υπάρχει η κατάλληλη χημεία: "Ο πατέρας μου σέβεται πολύ τον Μαρκ και εκείνος τον είχε συστήσει αρχικά στην ομάδα. Δεν ήταν δική μου απόφαση, αλλά έχω και εγώ πολύ καλή σχέση με τον Μαρκ. Από την αρχή ένιωσα πως ήταν το κατάλληλο άτομο. Νομίζω πως βρήκαμε μαζί μια πολύ καλή ισορροπία."

Ο Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του για το US Open τη Δευτέρα, στις 02:00 ώρα Ελλάδας, απέναντι στον Daniel Elahi Galan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots