Medvedev: "Ήμουν λίγο άρρωστος - δεν ήταν έκπληξη η ήττα"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © USTA
tn team Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:08

Ο Daniil Medvedev αποκάλυψε μετά την ήττα του από τον Νικ Κύργιο πως ήταν άρρωστος και κουράστηκε απότομα μετά το 3ο σετ. Είπε ακόμα πως δεν τον εξέπληξε η τρομερή εμφάνιση του Κύργιου και το τελικό αποτέλεσμα.

"Ο Νικ έπαιξε πολύ καλά, μέχρι το 3ο σετ όλα ήταν ισορροπημένα, μετά ήταν λίγο καλύτερος. Σωματικά άρχισα να νιώθω χειρότερα, κάτι που έκανε τη διαφορά, ξαφνικά άρχισα να νιώθω πιο κουρασμένος. Είναι κρίμα, όμως είναι αλήθεια πως σήμερα ήμουν λίγο άρρωστος", είπε ο Medvedev, ο οποίος απέδωσε την αδιαθεσία του στον... κλιματισμό.

"Κάθε φορά αρρωσταίνω στις Ηνωμένες Πολιτείες, φταίει ο κλιματισμός, είναι τρελό. Πέρσι μου συνέβη και στο Σινσινάτι, παρόλο που τελικά είχε τελειώσει με θετικό τρόπο για μένα, δεν είναι όμως φυσιολογικό να αρρωσταίνεις 2 φορές μέσα σε διάστημα 2-3 εβδομάδων. Σήμερα με πονούσε ο λαιμός μου και έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Φυσικά δεν είναι δικαιολογία. Ο Νικ έπαιξε καλά και με νίκησε και στο Μόντρεαλ, που ήμουν υγιής."

Για το ενδεχόμενο να φτάσει ως το τέλος στο US Open o Κύργιος, ο Ρώσος είπε: "Παίζει πολύ καλά και έχει όλα τα χτυπήματα. Το επίπεδό του ήταν πολύ υψηλό σήμερα και αν παίζει έτσι μέχρι το τέλος του τουρνουά, θα έχει τη δυνατότητα να το κερδίσει. Αλλά θα έχει και πολύ καλούς αντιπάλους, οπότε δεν θα είναι εύκολο."

Για το αν τον εξέπληξε η νίκη του Κύργιου: "Τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον, δεν πιστεύω πως συνέβη τίποτα παράλογο σήμερα. Αν έκανε λίγα περισσότερα λάθη, ίσως να είχα κερδίσει σήμερα, όμως συνολικά ήταν ένα σπουδαίο ματς, ο Νικ σέρβιρε εκπληκτικά, έβγαζε μεγάλα χτυπήματα και έκανε και πολλά drop shots. Το επίπεδό του ήταν πολύ υψηλό και γι' αυτό κέρδισε, καμία έκπληξη."

Ο Medvedev εκτός από τον τίτλο, θα χάσει και το No.1 μετά το τέλος του US Open: "Δεν είναι και το καλύτερο, ειδικά μετά απ' αυτό το παιχνίδι. Προσπάθησα να παίξω καλά εδώ και είμαι απογοητευμένος, είναι πάντα σκληρό όταν χάνεις σε ένα Grand Slam. Δεν θα πάω να κλάψω στο δωμάτιό μου, αλλά είμαι πολύ απογοητευμένος. Για λίγες μέρες θα έχω την απογοήτευση, οπότε σκοπεύω να περάσω στο κινητό και στον υπολογιστή μου βλέποντας σειρές. Πάντως δεν ήταν αυτή η πρώτη μου σκέψη μετά την ήττα. Δεν ξέρω που θα βρεθώ μετά το τουρνουά, μπορεί στο Νο.3 ή και στο Νο.4, αν με περάσει και ο Carlos (Alcaraz). Αυτό μου δίνει κίνητρο. Θα προσπαθήσω να τα πάω καλύτερα, πρέπει να κερδίσω πολλούς βαθμούς στα Grand Slams για να καταφέρω να βρεθώ ξανά στο Νο.1."

Τέλος, ο Medvedev ρωτήθηκε για αν τον αποσυντόνισαν οι πράξεις του Κύργιου στον αγώνα: "Δεν με αποσυντόνισαν αυτά που έκανε, δεν νομίζω πως έκανε και τίποτα σήμερα. Όπως είπα και πριν 2 μέρες, έχουμε και οι δυο μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Τα παιχνίδια μας είναι διαφορετικά, αλλά και οι δυο μπήκαμε στο court με ενθουσιασμό και μέχρι τώρα όλοι μας οι αγώνας ήταν σπουδαία ματς. Σ' αυτό το παιχνίδι τίποτα απ' αυτά που έκανε δεν μου απέσπασε την προσοχή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots