Garcia για κούπα! (vid)

 
Caroline Garcia
Caroline Garcia © Simon Bruty / USTA
tn team Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 - 5:27

H Caroline Garcia συνεχίζει να παίζει τρομερό τένις, νίκησε και την Coco Gauff με 2-0 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open χωρίς να έχει ακόμα χάσει σετ!

Η Garcia επιβλήθηκε της Gauff με 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στον πρώτο της ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση. Το έκανε μάλιστα χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα σετ, σε 5 αναμετρήσεις.

Παράλληλα η 28χρονη Γαλλίδα έφτασε τις 13 διαδοχικές νίκες στο tour, αφού πριν το US Open είχε κατακτήσει το 1000άρι του Σινσινάτι, στο οποίο ξεκίνησε από τα προκριματικά.

Σε μια νέα σπουδαία παράσταση που έδωσε σήμερα, η Garcia είχε 24 winners και 22 αβίαστα λάθη, ενώ "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της Gauff. Μόνο μια φορά έχασε το δικό της, όταν ήταν ήδη μπροστά με 4-0 στο 1ο σετ.

Η 18χρονη Αμερικανίδα "μάζεψε" τη διαφορά μειώνοντας σε 4-2, αλλά η Garcia κράτησε το σερβίς της σε ένα κρίσιμο game που είχε 3 ισοπαλίες, για να φτάσει στο 5-2 και να ολοκληρώσει τελικά το σετ στα 9 games.

Στο 2ο σετ ένα break στο ξεκίνημα ήταν αρκετό για τη Γαλλίδα, που προηγήθηκε με 2-0. Δεν ήταν εύκολο, αλλά κράτησε αυτό το break ως το τέλος, σβήνοντας και ένα break point στο 6ο game (3-2, 30-40), για να μείνει σε θέση οδηγού ως το τέλος και να κλείσει το ματς στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 37 λεπτά στο court.

Με την πολύ σπουδαία νίκη της, η Garcia εξασφάλισε και τη μεγάλη επιστροφή της στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. H Garcia ήταν στο Νο.35 του κόσμου πριν από το Σινσινάτι, ανέβηκε στο Νο.17 και θα είναι τουλάχιστον στο Νο.10 από την ερχόμενη Δευτέρα. Μπορεί να "αναρριχηθεί" ακόμα και στο Νο.4 και να ισοφαρίσει το career high της, αν φτάσει μέχρι τον τίτλο.

Στον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας της, η Garcia θα αντιμετωπίσει την Ons Jabeur, που νωρίτερα είχε κερδίσει την Ajla Tomljanovic με 6-4, 7-6 (4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots