Καλά νέα για Djokovic: Θα παίξει στο US Open

 
Καλά νέα για Djokovic: Θα παίξει στο US Open
© Billie Weiss/USTA
tn team Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 - 15:24

Μετά από 1,5 σχεδόν χρόνο, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να άρουν την απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένα άτομα λίγο πριν το καλοκαίρι του 2023 κι έτσι ο Novak Djokovic θα έχει -όπως όλα δείχνουν- δικαίωμα συμμετοχής στο US Open.

Και όχι μόνο στο US Open, αλλά μπορεί να παίξει σε όλα τα τουρνουά της αμερικανικής hardcourt σεζόν του καλοκαιριού ο Nole, δηλαδή στο Masters του Σινσινάτι και όπου αλλού επιλέξει να κάνει προετοιμασία για το αμερικάνικο Grand Slam. Το άλλο Masters εκείνης της περιόδου γίνεται στον Καναδά, που δεν έχει κάνει ακόμα αντίστοιχη ανακοίνωση, αλλά λογικά θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ.

Ακόμα και αν δεν το κάνει πάντως υπάρχουν επιλογές καθώς τα τουρνουά που γίνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες εκείνη την περίοδο είναι πολλά, ενώ βεβαίως το σημαντικότερο είναι η επιστροφή του Djokovic στο US Open, όπου δεν του είχε επιτραπεί να αγωνιστεί το 2022.

Το US Open είναι και το Slam που έχει τα περισσότερα χρόνια να κερδίσει ο Djokovic, από το 2018. Το 2019 είχε τραυματιστεί και εγκατέλειψε, στον 4ο γύρο ενάντια στον Stan Wawrinka, το 2020 είχε αποβληθεί και αποκλείστηκε με default ξανά στον 4ο γύρο, ενάντια στον Pablo Carreno Busta και το 2021 είχε ηττηθεί στον τελικό από τον Daniil Medvedev.

Να σημειωθεί πως η ημερομηνία της άρσης του μέτρου για τα μη εμβολιασμένα άτομα είναι η 11η Μαΐου, που σημαίνει πως ακόμα δεν υπάρχει τρόπος για τον Djokovic να αγωνιστεί στα δυο πρώτα Masters της χρονιάς, που θα γίνουν τον Μάρτιο, στο Indian Wells και στο Μαϊάμι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots