Jakub Mensik: Ο 17χρονος που θα κάνει ντεμπούτο στο US Open

 
Jakub Mensik
Jakub Mensik © Pete Staples / USTA
tn team Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 - 13:26

Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 18, ο Jakub Mensik αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σε Grand Slam και ATP Tour, αφού ήταν ένας από τους παίκτες που μπήκαν στο US Open μέσα από τα προκριματικά.

O νεαρός Τσέχος, ο οποίος έχει γενέθλια την 1η Σεπτεμβρίου και θα κλείσει τα 18, είναι ήδη γνωστός στην πατρίδα του για τις επιδόσεις του στα juniors και στις χαμηλότερες κατηγορίες του επαγγελματικού τένις.

Έχει αγωνιστεί στον τελικό του Australian Open Junior, ενώ τον περασμένο Μάιο κέρδισε τον μεγαλύτερο τίτλο της επαγγελματικής του καριέρας στο Challenger της Πράγας.

Αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στο Νο.206 της παγκόσμιας κατάταξης και την προηγούμενη εβδομάδα είχε τη δυνατότητα να παίξει στα προκριματικά του US Open, όπου πέτυχε 3 νίκες και πήρε τη μεγάλη πρόκριση.

Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Fabio Fognini με 1-6, 6-1, 6-1, στον 2ο γύρο έκανε μια ακόμα ανατροπή απέναντι στον Leandro Riedri, με 6-7 (5), 6-3, 6-4, ενώ στον τελευταίο προκριματικό γύρο κέρδισε τον συμπατριώτη του, Zdenek Kolar, με 7-5, 6-4.

Σήμερα, γύρω στις 20:00 ώρα Ελλάδας θα κάνει το ντεμπούτο του σε ένα Grand Slam αλλά και σε tour-level διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας στο Court 6 του Flushing Meadows τον Γάλλο Gregoire Barrere.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots