ATP
Έχασε μια θέση ο Τσιτσιπάς

 
Έχασε μια θέση ο Τσιτσιπάς
© Mifel Tennis Open / Mextenis
tennisnews team Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 - 13:21

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε μια θέση σήμερα και υποχώρησε στο Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης. Χωρίς αλλαγές το Top 10, νέα career high για τους Sebastian Baez και Jordan Thompson, 53 θέσεις κέρδισε ο Mariano Navone.

Ο Novak Djokovic παραμένει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και μάλιστα αύξησε τη διαφορά του από το No.2 και τον Carlos Alcaraz κατά 300 βαθμούς, αποκτώντας μια νέα ανάσα, αφού η διαφορά πλέον είναι στους 1.050 βαθμούς. Μάλιστα, ο Djokovic δεν θα έχει βαθμούς να υπερασπιστεί στο πρώτο Masters της χρονιάς, στο Indian Wells.

Στο Νο.3 παρέμεινε ο Jannik Sinner και στο Νο.4 ο Daniil Medvedev, με τον Andrey Rublev να διατηρεί τη θέση του στο Νο.5. Μόλις 25 βαθμούς περισσότερους από τον Alexander Zverev έχει o Rublev, με τον Γερμανό να ακολουθεί στο Νο.6. Στο Νο.7 βρίσκεται ο Holger Rune, στο Νο.8 ο Hubert Hurkacz, στο Νο.9 ο Alex De Minaur και το Top 10 συμπληρώνει ο Taylor Fritz.

Ο Casper Ruud κέρδισε μια θέση και βρέθηκε στο Νο.11, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να χάνει αντίθετα μια θέση και να υποχωρεί στο Νο.12. Παρότι απέχει 2 θέσεις πλέον, ο Τσιτσιπάς παραμένει πολύ κοντά στο Top 10, αφού μόλις 70 βαθμοί τον χωρίζουν από τον Fritz.

Ο πρωταθλητής της Ντόχας, Karen Khachanov, κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.15, ενώ στο Top 20 μπήκε ο Francisco Cerundolo, που κέρδισε 2 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.20.

Στο Νο.21 ανέβηκε ο Sebastian Baez, που μετά τον τίτλο στο Ρίο - τον πρώτο του σε 500άρι τουρνουά - κέρδισε 9 θέσεις και βελτίωσε το career high του. Νέο career high και για τον πρωταθλητή του Λος Κάμπος, Jordan Thompson, που κέρδισε 8 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.32.

8 θέσεις κέρδισε και ο Alexei Popyrin που βρέθηκε στο Νο.38, ενώ ο Yannick Hanfmann κέρδισε 7 θέσεις και είναι στο Νο.49. Πολύ καλή εβδομάδα είχε και ο Gael Monfils, που κέρδισε 14 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.54.

Ο Mariano Navone, που μέχρι μια εβδομάδα πριν δεν είχε καμία tour-level νίκη και στο Ρίο έκανε 4 συνεχόμενες νίκες για να προκριθεί στον πρώτο του τελικό, άφησε πίσω του 53 θέσεις και "αναρριχήθηκε" στο Νο.60, κάνοντας πολύ εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Top 100.

Πρώτη είσοδος στο Top 100 και για τον 18χρονο Jakub Mensik, που κέρδισε 29 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.87. Θυμίζουμε πως ο νεαρός Τσέχος επίσης έπαιξε στον πρώτο τελικό της καριέρας του, στην Ντόχα.

Τέλος, επέστρεψε στο Top 100 ο Θανάσης Κοκκινάκης, που είχε καλή πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Λος Κάμπος και κέρδισε 9 θέσεις, για να ανεβεί στο Νο.94.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots