Δεν είχε χρόνο για χάσιμο και ξανά στο Νο.1 ο Djokovic! (vid)

 
Δεν είχε χρόνο για χάσιμο και ξανά στο Νο.1 ο Djokovic! (vid)
© Manuela Davies / USTA
tn team Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 - 7:47

Μπαίνοντας αρκετά αργά το βράδυ στο Arthur Ashe Stadium για την πρεμιέρα και τη μεγάλη επιστροφή του μετά από 2 χρόνια στο US Open, o Novak Djokovic δεν έχασε καθόλου χρόνο και "σκόρπισε" με 3-0 σετ τον Alexandre Muller σε 1,5 ώρα, εξασφαλίζοντας την επιστροφή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μόλις 94 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο court o πολύ σπουδαίος 36χρονος Σέρβος τενίστας, που κέρδισε πολύ εύκολα το Νο.84 του κόσμου, με 6-0, 6-2, 6-3.

Εξαιτίας της τρίωρης μάχης της Coco Gauff που προηγήθηκε στο μεγαλύτερο τενιστικό στάδιο του κόσμου, αλλά και μιας σύντομης τελετής για την 1η μέρα του τουρνουά, ο Djokovic μπήκε στο γήπεδο λίγο μετά τις 11 το βράδυ (τοπική ώρα), επομένως το τελευταίο που ήθελε ήταν να καθυστερήσει.

Μέσα στα πρώτα 21 λεπτά, ο Nole είχε κερδίσει ήδη το 1ο σετ χωρίς να χάσει game, ενώ πολύ δυνατά συνέχισε και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθκε με 2-0 και με 4-1.

Στο 3ο σετ ο Muller κατόρθωσε να τον κόντραρει για λίγο περισσότερο, αφού κράτησε τα 3 πρώτα service games του και προηγήθηκε με 3-2, αλλά ο Djokovic δεν άργησε να επιβληθεί και σε αυτό, κάνοντας συνεχόμενα break για να φτάσει στο 6-3 και να "κλειδώσει" την πρόκριση σε 1 ώρα και 34 λεπτά.

Μαζί με την πρόκριση, εξασφάλισε και την επιστροφή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας και πάλι τον Carlos Alcaraz στο Νο.2. Επίσημα θα επιστρέψει στο Νο.1 στις 11 Σεπτεμβρίου και θα συμπληρώσει τις 390 εβδομάδες συνολικής παραμονής στην κορυφή!

Αυτή ήταν η 82η νίκη του τεράστιου Djokovic στο US Open (82-13) και η 355η συνολικά σε ένα Grand Slam (355-48). Θυμίζουμε πως έδωσε τον πρώτο του αγώνα στο Flushing Meadows μετά τον χαμένο τελικό του 2021 από τον Daniil Medvedev, αφού πέρσι η νομοθεσία για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες δεν του επέτρεψε να βρεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φέτος είναι εκεί, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμος να διεκδικήσει τον 24ο Grand Slam τίτλο του και 3ο στην καταπληκτική σεζόν που διανύει.

Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Bernabe Zapata Miralles, που κέρδισε τον Ethan Quinn με 6-4, 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots