Τσιτσιπάς: "Δεν είχα καλή κίνηση - δική μου η ευθύνη της ήττας"

 
Τσιτσιπάς: "Δεν είχα καλή κίνηση - δική μου η ευθύνη της ήττας"
tn team Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 - 23:38

Σε μια πρώτη αποτίμηση της ήττας από τον Dominic Stricker, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στην κίνησή του στο γήπεδο, με την οποία δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος, ενώ ανέλαβε την πλήρη ευθύνη του αποτελέσματος.

"Το σερβίς του ήταν μεγάλο όπλο και τον βοήθησε πολύ. Είναι χαλαρός και μπορεί να βγάλει μεγάλα σερβίς. Δυσκολεύτηκα με την κίνησή μου σήμερα, ήταν το βασικό θέμα στην εμφάνισή μου. Δεν ήταν καθόλου καλή η κίνηση. Παρόλο που στο προηγούμενο ματς η κίνηση και το footwork ήταν καλά. Δεν μπόρεσα να τα φέρω και στον σημερινό αγώνα και να είμαι σταθερός. Ήμουν εκτός ισορροπίας, με έπιανε στο λάθος πόδι πολλές φορές. Το court ήταν λίγο πιο γρήγορο από το Armstrong, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Νομίζω ότι κάποιες φορές είχα την ευκαιρία να χτυπήσω την μπάλα, να πάω για περισσότερα, αλλά έφευγε πιο γρήγορα και με έβγαζε εκτός ισορροπίας, χτύπησα με το frame μερικές φορές", είπε ο Τσιτσιπάς στην συνέντευξη Τύπου μετά την απρόσμενη ήττα του από τον Dominic Stricker, σε ένα ματς που είχε υπό έλεγχο και σέρβιρε για τη νίκη στο 5-3 του 4ου σετ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για το αποτέλεσμα: "Δεν θα ρίξω την ευθύνη σε κανέναν από την ομάδα μου. Τα πάντα στο court είναι υπό τον δικό μου έλεγχο και ο τρόπος που μπορώ να παίξω φαίνεται στο γήπεδο. Αν δεν μπορώ να αποδώσω, δεν θα πάω καλά. Αυτό συνέβη φέτος το καλοκαίρι. Δεν ήμουν ικανός να φέρω καλά αποτελέσματα. Δεν θα ρίξω ευθύνες σε κανέναν, απλά είχα μέτρια απόδοση μετά το Los Cabos. Είχα μια δύσκολη μετάβαση στο Τορόντο, όπου πέρασε ένα άσχημο τζετ λαγκ για πρώτη φορά στο tour. Έλεγα να αποσυρθώ από το ματς με τον Gael (Monfils), αλλά έπαιξα και ήλπιζα ότι θα έκανα κάτι. Για τα άλλα δύο αποτελέσματα, για αυτό σήμερα, δεν μπορώ να πω τίποτα. Ήταν απλά μέτρια απόδοση. Ο αντίπαλός μου έπαιξε καλύτερο τένις. Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια, διότι θεωρώ τον εαυτό μου καλό παίκτη και δεν θέλω να χάνω εύκολα. Προσπαθώ να το κάνω όσο το δυνατόν πιο δύσκολο και αν δεν δουλέψει, δεν δούλεψε. Πάω παρακάτω με τη ζωή μου. Ελπίζω να γίνω καλύτερος στο μέλλον."

Παρά το απογοητευτικό αποτέλεσμα και τον ακόμα πιο απογοητευτικό τρόπο με τον οποίο ήρθε (κέρδιζε με 2-1 σετ και 5-3 στο 4ο σετ), ο Στέφανος παρέμεινε μετά το τέλος του αγώνα στο γήπεδο του Grandstand, ώστε να υπογράψει αυτόγραφα για αρκετούς φίλους του τένις που τον περίμεναν.

"Δεν είναι εύκολο να μείνεις εκεί, αλλά είδα μικρά παιδιά και τα πρόσωπά τους άγγιξαν την καρδιά μου. Κάποτε ήμουν και εγώ στη θέση τους, είχα παίκτες που θαύμαζα. Τώρα αυτά τα παιδιά θαυμάζουν εμένα. Μπορεί να μην με θαυμάζουν όσο τον Roger, τον Rafa ή τον Novak, είμαι κάπου στους... αναπληρωματικούς! Όμως έπρεπε να το κάνω και ένιωσα καλά μ' αυτό. Μέσα μου, το πρώτο πράγμα που ήθελα να κάνω ήταν να αποχωρήσω από το γήπεδο, να καθαρίσω το μυαλό μου, αλλά έπρεπε να μείνω και να το κάνω. Κι ελπίζω να τους έκανα χαρούμενους."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots