1ος προημιτελικός στο US Open για τη Muchova (vid)

 
1ος προημιτελικός στο US Open για τη Muchova (vid)
© USTA
tn team Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 - 20:43

H Karolina Muchova σταμάτησε την μεγάλη πορεία της Xinyu Wang και έχει πλέον προκριθεί στους προημιτελικούς όλων των Grand Slam διοργανώσεων.

Η Karolina Muchova δεν είχε εύκολη αποστολή απέναντι σε μια από τις εκπλήξεις της πρώτης εβδομάδας του US Open, την Κινέζα Xinyu Wang, της οποίας επικράτησε με 6-3, 5-7, 6-1.

Η 27χρονη Τσέχα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 5-2 στο 1ο σετ, το οποίο έκλεισε στα 9 games. Στο 2ο σετ επέστρεψε από το 2-4 και προηγήθηκε με 5-4, ενώ έφτασε 2 πόντους μακριά από τη νίκη, όταν η Κινέζα σέρβιρε για την παραμονή της στο τουρνουά, στο 4-5, 0-30.

Η 21χρονη Wang, η οποία έκανε το καλύτερο τουρνουά της ζωής της, έκανε μια μεγάλη επιστροφή και όχι μόνο ισοφάρισε σε 5-5, αλλά κέρδισε και τα 2 επόμενα games, για να στείλει το ματς σε 3ο σετ.

Ήταν ένα σημείο που τα πάντα μπορούσαν να ανατραπούν και μάλιστα η Wang είχε break point στο πρώτο game του αποφασιστικού σετ. Η Muchova αντέδρασε εξαιρετικά και όσο περνούσε η ώρα έδειχνε όλο και πιο φρέσκια στο court, για να κάνει τελικά δυο διαδοχικά break και να κερδίσει το 3ο σετ με 6-1.

Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία προστίθεται στη σπουδαία σεζόν της Muchova, που έφτασε μέχρι τον τελικό του Roland Garros και του WTA 1000 τουρνουά του Σινσινάτι αυτό το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να πετύχει και την πρώτη της είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πλέον, η Τσέχα έχει συμμετοχή στους προημιτελικούς όλων των Grand Slam διοργανώσεων, έχοντας παίξει σε έναν τελικό στο Roland Garros (2023), σε έναν ημιτελικό στο Australian Open (2021) και σε δυο προημιτελικούς στο Wimbledon (2019, 2021).

Στην επόμενη αναμέτρησή της, η Muchova θα αντιμετωπίσει μια εκ των Sorana Cirstea και Belinda Bencic, με τη νίκη να της εξασφαλίζει άνοδο στο Top 8 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots