WTA
Ανέβηκε στο Νο.4 η Rybakina, σταθερή στο Νο.9 η Σάκκαρη

 
Ανέβηκε στο Νο.4 η Rybakina, σταθερή στο Νο.9 η Σάκκαρη
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 - 13:07

Η Elena Rybakina κέρδισε μια θέση αυτή την εβδομάδα και επέστρεψε στην κορυφαία 4άδα της WTA. Σταθερή στο Νο.9 έμεινε η Μαρία Σάκκαρη.

H Rybakina, η οποία κατέκτησε το 500άρι του Άμπου Ντάμπι την προηγούμενη εβδομάδα, κέρδισε μια θέση σήμερα και επέστρεψε στο Νο.4.

Μπροστά της βρίσκονται η Iga Swiatek, που είναι πάντα στο Νο.1, η Aryna Sabalenka, που έχει μια απόσταση ασφαλείας από τις υπόλοιπες στο Νο.2, αλλά και η Coco Gauff, στο Νο.3.

Στο Νο.5 έπεσε η Jessica Pegula, που έχασε τη θέση της Rybakina, ενώ δεν άλλαξε κάτι στις υπόλοιπες θέσεις του Top 10, με την Ons Jabeur να παραμένει στο Νο.6, την Qinwen Zheng στο Νο.7, τη Marketa Vondrousova στο Νο.8, τη Μαρία Σάκκαρη στο Νο.9 και την Karolina Muchova στο Νο.10.

Μια θέση κέρδισε η φιναλίστ του Άμπου Ντάμπι, Daria Kasatkina, που ανέβηκε στο Νο.13, ενώ 4 θέσεις άφησε πίσω της η Sorana Cirstea, που ανέβηκε στο Νο.22. Μια θέση απέχει από το career high της η 33χρονη Ρουμάνα, η οποία είχε βρεθεί στο Νο.21 πριν από 9 χρόνια.

Νέα career high στο Top 50 έκαναν 3 παίκτριες. Η Jasmine Paolini, η οποία κέρδισε μια θέση και βρέθηκε στο Νο.24, η 19χρονη Linda Noskova, που άφησε πίσω της 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.28, καθώς και η 16χρονη Mirra Andreeva, η οποία κέρδισε άλλες 2 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.33.

Η φιναλίστ του Κλουζ, Ana Bogdan, κέρδισε 11 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.54, ενώ η πρωταθλήτρια, Karolina Pliskova, κέρδισε 19 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.59.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots