Medvedev: "Έπρεπε να κερδίσω το 2ο σετ" (vid)

 
Medvedev: "Έπρεπε να κερδίσω το 2ο σετ" (vid)
© Garrett Ellwood / USTA
tn team Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:15

Το λάθος του Daniil Medvedev στο tie-break του 2ου σετ που θα τον στοιχειώνει, καθώς και το ότι ήταν αρκετά πεισματάρης για να αλλάξει την τακτική του, ήταν δυο πράγματα στα οποία στάθηκε ο Ρώσος, στις δηλώσεις του μετά τον τελικό του US Open.

"Σίγουρα μετανιώνω με αυτό το λάθος, έπρεπε να έχω κερδίσει το 2ο σετ", είπε ο Medvedev στη συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στο λάθος που έκανε στο set point του Djokovic στο tie-break του 2ου σετ.

"Μερικές φορές όμως, το τένις δεν είναι εύκολο. Είχα δυο επιλογές και έκανα τη λανθασμένη. Το 2ο σετ ήταν αυτό στο οποίο έπαιξα καλύτερα και δεν το κέρδισα. Είναι λογικό να τελειώσει έτσι ο αγώνας, γιατί δεν μπορώ να πω πολλά για το 1ο και το 3ο σετ. Αν όμως κέρδιζα το 2ο, ίσως να είχαμε διαφορετικό ματς", πρόσθεσε ο 27χρονος Ρώσος τενίστας.

Ο Medvedev ένιωθε πως θα ήταν διαφορετικό το ματς αν κέρδιζε το 2ο σετ, αφού στο 3ο ήταν απογοητευμένος. Στάθηκε επίσης και στο γεγονός ότι φάνηκε πεισματάρης στην τακτική του, αφού όπως εξήγησε έπρεπε να αλλάξει την τοποθέτησή του στο γήπεδο.

"Ήταν κουρασμένος, έχανε μερικές μπάλες στο τέλος των ράλι. Την ίδια στιγμή όμως, παραμένει ο Novak. Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί, θα είναι πάντα εκεί. Γι' αυτό είναι κρίμα που έχασα το 2ο σετ, γιατί ένιωθα ότι ήμουν καλύτερος. Απλά έπρεπε να τα πάω καλύτερα. Στο υπόλοιπο παιχνίδι ήμουν πεισματάρης, θα έπρεπε να αλλάξω τη θέση μου, αλλά ένιωθα ότι αν επέμενα θα μου έβγαινε. Ήμουν και εγώ λίγο κουρασμένος. Ένιωσε ότι πλησιάζει τη νίκη στο 3ο σετ, οπότε έκανε ένα βήμα μπροστά. Σε εκείνο το σημείο σκεφτόμουν να συνεχίσω τη μάχη για να γίνει 'physical', αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω, άρχισα να κάνω περισσότερα λάθη."

Για τη γενικότερη σωματική του κατάσταση στο τουρνουά, είπε: "Γενικά, μετά από τον αγώνα μου με τον De Minaur δεν ένιωθα στο 100% μου σωματικά σε κανένα άλλο παιχνίδι. Παρόλο που στο τέλος τα πήγα πολύ καλά. Κάποιες φορές, μπορείς και να κερδίσεις Grand Slam χωρίς να είσαι στο 100%. Θα ήθελα να ήμουν σε καλύτερη κατάσταση σωματικά γι' αυτόν τον αγώνα, αλλά όταν παίζεις με τον Carlos (Alcaraz) στα ημιτελικά, ξέρεις πως θα είναι δύσκολο."

Για τον αγώνα του με τον Alcaraz, συγκριτικά και με τον τελικό: "Έπαιξα λίγο χειρότερα σήμερα, ειδικά στο 1ο σετ. Για το 3ο είναι δύσκολο να μιλήσω, γιατί ήταν και λίγο η συνέπεια του πως κύλησε το παιχνίδι. Στο 2ο σετ είχα το ίδιο επίπεδο που είχα απέναντι στον Carlos, γι' αυτό και άρχισα να παίρνω τον έλεγχο των πόντων. Έπρεπε όμως να κερδίσω αυτό το σετ, αν ήθελα να κερδίσω τον αγώνα. Κόντρα στον Carlos έκανα έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής μου, δεν είναι εύκολο να το επαναλάβω. Ήταν το ίδιο επίπεδο λίγο-πολύ και πριν 2 χρόνια με τον Novak."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots