Έκανε το 1ο βήμα στο US Open η Παπαμιχαήλ

 
Έκανε το 1ο βήμα στο US Open η Παπαμιχαήλ
tn team Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 - 20:02

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε με 2-1 σετ τη Louisa Chirico και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στο κυρίως ταμπλό του US Open.

Με μια πολύ καλή νίκη ξεκίνησε τη δύσκολη προσπάθεια που κάνει η Δέσποινα Παπαμιχαήλ αυτή την εβδομάδα, για το προκριματικό ταμπλό του US Open.

Η 31χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.238 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, επικράτησε της Αμερικανίδας Chirico, Νο.200 στον κόσμο και πρώην Νο.58, με 6-4, 2-6, 6-1.

Παρότι απώλεσε 2 φορές προβάδισμα με break στο 1ο σετ, η Παπαμιχαήλ έκανε και το 3ο break στο 9ο game, πέρασε ξανά μπροστά με 5-4 και έκλεισε το σετ στο 6-4, κερδίζοντας τους 8 από τους 9 τελευταίους πόντους του.

Η Chirico ήταν καλύτερη στη συνέχεια και "ξέφυγε" με 4-1 στο 2ο σετ, για να το κλείσει με νέο break στο 8ο game για το 6-2.

Η απάντηση όμως ήρθε άμεσα από την Παπαμιχαήλ, που έκανε break στο 1ο game του 3ου σετ και πήρε το προβάδισμα. Ήταν ένα κομβικό σημείο, αφού η Chirico είχε το momentum μέχρι τότε, ενώ και σ' αυτό το game είχε προηγηθεί με 40-15 και είχε 3 game points για να το κερδίσει.

Η Παπαμιχαήλ όμως της έκοψε τη φόρα και κατάφερε να φέρει ξανά το momentum στο μέρος της, με την Αμερικανίδα να νιώθει την πίεση και να κάνει περισσότερα λάθη στα επόμενα λεπτά. Η Παπαμιχαήλ κράτησε το προβάδισμα και έκανε άλλα 2 break στο τέλος του αγώνα, στο 5ο και στο 7ο game, για να κλείσει με το εμφατικό 6-1 το 3ο σετ και να ολοκληρώσει τη νίκη της σε 1 ώρα και 50 λεπτά.

Στον 2ο γύρο των προκριματικών, που είναι και το μακρύτερο που έχει φτάσει στο US Open, η Δέσποινα θα αντιμετωπίσει την πιο δυνατή ίσως αντίπαλο που έχει στο δρόμο της στα προκριματικά, την Αμερικανίδα Alycia Parks, Νο.13 στο ταμπλό και Νο.116 στον κόσμο. Η Parks κέρδισε την Ισπανίδα Romero Gormaz με 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots