Αποχαιρέτησε το Wimbledon η Σάκκαρη

 
Αποχαιρέτησε το Wimbledon η Σάκκαρη
Αποχαιρέτησε το Wimbledon η Σάκκαρη
tennisnews team Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 - 19:14

H Μαρία Σάκκαρη έκανε την προσπάθειά της, είχε μερικές πολύ καλές στιγμές στον αγώνα, στο τέλος όμως δεν κατάφερε να πάρει το κάτι παραπάνω και γνώρισε την ήττα από την Johanna Konta, No. 7 στην παγκόσμια κατάταξη, με 2-0 σετ, στην πρώτη της παρουσία σε 3ο γύρο στο Wimbledon και δεύτερη συνολικά σε Grand Slam.

Ήταν πολύ δύσκολη η αποστολή της Μαρίας Σάκκαρη στην πρώτη της παρουσία στον 3ο γύρο του Wimbledon και αυτό το γνώριζε από την αρχή η Ελληνίδα παίκτρια, η οποία ηττήθηκε από την Johanna Konta με 6-4, 6-1 μπροστά σε 11.000 φιλάθλους στο No. 1 Court του All England Club.

H 22χρονη Ελληνίδα, η οποία έγινε η πρώτη παίκτρια από τη χώρα μας που πέρασε στις "32" του Wimbledon από το 2005 και τη Λένα Δανιηλίδου, πλήρωσε το κακό της ξεκίνημα στο 1ο σετ, καθώς δεν σέρβιρε καλά στο πρώτο game της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα οι επιθετικές επιστροφές της Konta να φέρουν το break.

Στη συνέχεια η Βρετανίδα έβγαλε πολύ καλά σερβίς και προηγήθηκε με 2-0, για να μείνει μπροστά σε ολόκληρο το 1ο σετ, που ήταν κλειστό και η Μαρία θα μπορούσε να διαφοροποιήσει, αν αξιοποιούσε κάποια από τις 2 ευκαιρίες που είχε, όταν ήταν μπροστά με 4-3, 15-40 στο 8ο game.

Δεν τα κατάφερε και η 26χρονη Βρετανίδα κράτησε το σερβίς της μετά από ένα μεγάλο σε διάρκεια game, για να φτάσει στο 5-3. Λίγο αργότερα σέρβιρε επιτυχημένα και για την κατάκτηση του σετ, το οποίο πήρε με 6-4.

Στο 2ο σετ το πιο κρίσιμο game όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν το πρώτο, στο οποίο η Μαρία είχε προηγηθεί με 30-0 και είχε 3 χαμένα game points, αλλά δεν κατάφερε να το κερδίσει και υπέστη ένα κρίσιμο break.

Απελευθερωμένη από το άγχος και δείχνοντας πλέον να έχει φέρει το ματς ακριβώς εκεί που το ήθελε, η Konta στηρίχθηκε στο καλό της σερβίς και με αρκετή άνεση στο παιχνίδι της έκανε νέο break για να "ξεφύγει" με 4-0. Το μόνο που κατάφερε η νεαρή Ελληνίδα ήταν να μειώσει σε 4-1, πριν η Konta κάνει και 3ο break για να κλείσει αυτό το σετ στα 7 games, έπειτα από 76 λεπτά συνολικού αγώνα.

Η Konta θα είναι για πρώτη φορά στην δεύτερη εβδομάδα του Grand Slam της πατρίδας της και θα αντιμετωπίσει την Caroline Garcia, για μια θέση στα προημιτελικά του Wimbledon. H Garcia κέρδισε νωρίτερα τη Madison Brengle, με 6-4, 6-3.

Όσον αφορά τη Σάκκαρη, μόνο απογοητευμένη δεν μπορεί να είναι η Ελληνίδα, μετά από τη φανταστική εβδομάδα που είχε στο SW19. Θυμίζουμε πως πέτυχε τις 2 από τις 5 νίκες της απέναντι σε Top 50 παίκτριες αυτή την εβδομάδα, αποκλείοντας από το Wimbledon τις Katerina Siniakova (6-3, 6-4) και Kristyna Pliskova (6-7, 6-4, 6-4). Με την Pliskova έφτασε μάλιστα σε μια τεράστια ανατροπή, αφού ήταν πίσω με 1-4 στο 2ο σετ και έσωσε 2 break points για να αποφύγει το 1-5.

Η πορεία της μέχρι τον 3ο γύρο του Wimbledon - που ήταν η δεύτερη τόσο καλή πορεία της σε Grand Slam μετά από το φετινό Australian Open, όπου ήταν επίσης στον 3ο γύρο - αναμένεται να της δώσει 90 βαθμούς, χάρη στους οποίους θα κερδίσει 9 θέσεις και θα επιστρέψει στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο. 92.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots