ΕΠΙΣΗΜΟ: Χάνει το Wimbledon o Thiem

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Manuel Queimadelos/Mallorca Championships
tennisnews team Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 - 18:55

Τελικά ο τραυματισμός του Dominic Thiem στον καρπό είναι σοβαρός και ο Αυστριακός δεν θα αγωνιστεί στο Wimbledon την επόμενη εβδομάδα.

Μετά τον τραυματισμό που είχε στο δεξιό καρπό του την Τρίτη κατά τη διάρκεια της αναμέτηρσής του με τον Adrian Mannarino στη Μαγιόρκα, ο Dominic Thiem έκανε άμεσα εξετάσεις, οι οποίες όμως δεν ήταν ξεκάθαρες.

Έτσι, την επόμενη μέρα ταξίδεψε στη Βαρκελώνη και στην κλινική του Dr. Angel Ruiz Cotorro, προκειμένου να πάρει μια πιο σαφή διάγνωση. Αυτή δυστυχώς δεν ήταν και η καλύτερη, αφού το MRI έδειξε τραυματισμό στην ωλένη και οι γιατροί συμβούλεψαν τον Αυστριακό τενίστα να φοράει νάρθηκα για τις 5 επόμενες εβδομάδες, διάστημα δηλαδή στο οποίο δε θα μπορεί να επιστρέψει στις προπονήσεις.

"Θα κάνω ό,τι μου πουν οι γιατροί, προκειμένου να αναρρώσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Με πληροφόρησαν πως αυτό μπορεί να πάρει αρκετές εβδομάδες, αλλά θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να είμαι πίσω στο court σύντομα", είπε ο Thiem, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που αναρτήθηκε από την ομάδα του.

Ο Thiem απέσυρε και επίσημα τη συμμετοχή του από το Wimbledon, το 500άρι του Αμβούργου και το 250άρι του Gstaad. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε αποσύρει τη συμμετοχή του πριν τον τραυματισμό του, επομένως ο στόχος του θα είναι να επιστρέψει στη δράση για την αμερικανική hardcourt season, που ξεκινάει στις αρχές του Αυγούστου και ολοκληρώνεται με το US Open στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots