Δεν θα παίξει στο Τόκιο η Serena

 
Serena Williams
Serena Williams © AELTC/Ben Solomon
tn team Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 - 16:28

Η Serena Williams ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τον επόμενο μήνα.

Χωρίς να εξηγήσει το λόγο, η Serena Williams αποκάλυψε στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου στο Wimbledon πως δεν σκοπεύει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο τον Ιούλιο.

"Δεν είμαι στη λίστα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απ' όσο ξέρω. Αν για κάποιο λόγο είμαι, δεν θα έπρεπε να είναι το όνομά μου εκεί", είπε χαρακτηριστικά η 39χρονη Αμερικανίδα, κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων.

Η Serena, η οποία θα γίνει 40 τον Σεπτέμβριο, έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα μονά στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, ενώ έχει ακόμα 3 χρυσά μετάλλια στα διπλά μαζί με την αδερφή της, Venus Williams, σε Σίδνεϊ (2000), Πεκίνο (2008) και Λονδίνο. Είναι κατανοητό επομένως, πως ένα μετάλλιο δεν αποτελεί προτεραιότητα γι' αυτή, όσο ο στόχος του 24ου Grand Slam τίτλου.

Η λίστα με τις απουσίες των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, που φυσικά έχουν αρκετές ιδιαιτερότητες εξαιτίας της πανδημίας, γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Πριν τη Serena, τις αποφάσεις τους να μην ταξιδέψουν στο Τόκιο είχαν γνωστοποιήσει ακόμα οι Rafael Nadal και Dominic Thiem, ενώ είναι γνωστό ακόμα πως δεν θα συμμετέχουν οι Roberto Bautista Agut, Denis Shapovalov, Casper Ruud, Cristian Garin, Reilly Opelka, John Isner, Borna Coric, Albert Ramos Vinolas, Dusan Lajovic, Cameron Norrie, Filip Krajinovic και Adrian Mannarino. Ο Novak Djokovic και ο Andy Murray θα βρίσκονται εκτός απροόπτου στο Τόκιο, ενώ αμφίβολος είναι και ο Roger Federer, ο οποίος όμως θα πάρει την τελική του απόφαση μετά από το Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots