Τσιτσιπάς: "Δεν είμαι πια ο ίδιος παίκτης" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Δεν είμαι πια ο ίδιος παίκτης" (vid)
tn team Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 - 17:02

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τα φαντάσματα του παρελθόντος στο Wimbledon, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι πια ο ίδιος παίκτης. Μίλησε ακόμα για το μεγάλο φαβορί, Novak Djokovic, καθώς και για την προετοιμασία του στο γρασίδι, παρότι δεν έπαιξε σε κανένα τουρνουά προετοιμασίας.

Στον τελευταίο του αγώνα στο γρασίδι, στο Wimbledon του 2019, o Στέφανος είχε γνωρίσει απρόσμενη ήττα από τον Thomas Fabbiano στον 1ο γύρο, με 3-2 σετ. Αυτή η ήττα τον είχε επηρεάσει πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι, όμως ξεκαθάρισε στη σημερινή του συνέντευξη στο Wimbledon πως δεν είναι πια ο παίκτης που ήταν πριν 2 χρόνια και πως ακόμα και αν ηττηθεί πάλι νωρίς στο τουρνουά, δε θα αλλάξει τίποτα γι' αυτόν.

"Λατρεύω το γρασίδι και πριν δυο χρόνια δεν είχα το αποτέλεσμα που ήθελα και αυτό με συνέτριψε. Ήμουν διαφορετικός παίκτης τότε. Δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση. Δεν είχα Plan B και Plan C αν κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν είχα εμπειρία. Δεν απολάμβανα τόσο αυτό που έκανα. Τώρα νιώθω χαρούμενος κάθε μέρα και είμαι ευγνώμων. Δεν βλέπω καμία διαφορά, είτε κερδίσω αυτό το τουρνουά, είτε αποκλειστώ νωρίς. Δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος να νιώσω απογοήτευση ή να αποκτήσω τραυματική εμπειρία εξαιτίας μιας ήττας."

Ο Στέφανος απέσυρε τη συμμετοχή του από το Χάλε μετά το Roland Garros, με αποτέλεσμα να μην έχει παίξει στο γρασίδι μέχρι στιγμής. Παρόλα αυτά είπε ότι έκανε καλή προετοιμασία, ταξιδεύοντας στο Λονδίνο αμέσως μετά το παρισινό Grand Slam.

"Μετά το Roland Garros πέρασα μερικές μέρες στην εξοχή λίγο έξω από το Λονδίνο. Πήρα λίγες μέρες άδεια για να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω, έκανα φυσιοθεραπεία και το σώμα μου ανάρρωσε για τη σεζόν του γρασιδιού. Ξεκίνησα τις προπονήσεις πριν από 8 μέρες, σε μια νέα επιφάνεια, το γρασίδι."

Σχετικά με τη συγκεκριμένη επιφάνεια, θεωρεί πως έχει έρθει πιο κοντά στους καλούς baseliners, όπως είναι κι ο ίδιος: "Πιστεύω πως είμαι παίκτης που μπορεί να ανεβαίνει στο φιλέ. Έχω αυτοπεποίθηση όταν πηγαίνω για το σερβίς-βολέ. Η επιφάνεια αυτή έχει γίνει λίγο πιο αργή τα τελευταία χρόνια. Έχει προσαρμοστεί καλύτερα στους παίκτες που παίζουν από τη baseline και τους δίνει την ευκαιρία να παίξουν καλύτερα εδώ."

Τέλος, ο Στέφανος αναφέρθηκε και στο μεγάλο φαβορί, Novak Djokovic, που θα διεκδικήσει τις επόμενες μέρες τον 20ό Grand Slam τίτλο του, την ισοφάριση δηλαδή του ιστορικού ρεκόρ που μοιράζονται οι Roger Federer και Rafael Nadal, καθώς και τον απίστευτο στόχο του golden Slam.

"Ο Djokovic είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Εμείς οι νέοι παίκτες είμαστε διψασμένοι και θέλουμε να καταφέρουμε κάτι αντίστοιχο κάποια μέρα. Προφανώς είμαστε εδώ για να τον σταματήσουμε, να βάλουμε φρένο στο όνειρό του. Θα είναι όμως δύσκολο, εγώ προσωπικά το βρίσκω πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίζεις. Θεωρώ πως είναι ένας από τους καλύτερους που έπαιξαν ποτέ το άθλημα. Έχει δουλέψει πολύ σκληρά και αυτή τη στιγμή πιστεύει πως είναι ο καλύτερος, γι' αυτό και παίζει έτσι. Παίζει και νιώθει πολύ καλά στο γρασίδι. Προσωπικά έχω πολύ δρόμο να διανύσω για να τον αντιμετωπίσω, αλλά αν συμβεί, πιστεύω πως δε θα είναι εύκολο για κανέναν από τους δυο μας."

Ο Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει αύριο τις υποχρεώσεις του στο Wimbledon, περίπου στις 17:00 ώρα Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας τον Frances Tiafoe στον 1ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots