Tiafoe: "Είχα πει στον εαυτό μου ότι θα κερδίσω τον Στέφανο" (vid)

 
Tiafoe: "Είχα πει στον εαυτό μου ότι θα κερδίσω τον Στέφανο" (vid)
tn team Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 - 15:37

O Frances Tiafoe πίστευε από την πρώτη στιγμή ότι μπορούσε να κερδίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη συνέντευξη μετά τον αγώνα.

"Το πρωί ξύπνησα και είπα: 'Ναι, θα κερδίσω σήμερα τον Στέφανο.' Κι έτσι έγινε! Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύεις στον εαυτό σου, όταν κανείς άλλος δεν το κάνει" είπε ο Frances Tiafoe, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, πρώτη απέναντι σε Top 5 τενίστα.

Μπορεί να άργησε αρκετά να βρει τα πατήματά του και να προσαρμοστεί στη νέα επιφάνεια ο Τσιτσιπάς, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί τον άψογο αγώνα του Tiafoe, που κατάφερε να εκμεταλλευτεί κάθε αδυναμία του Έλληνα πρωταθλητή, αλλά και να υπερασπιστεί το σερβίς του σε όλες τις περιπτώσεις, σβήνοντας 7 break points του Στέφανου.

Ο νεαρός Αμερικανός, δεν απογοητεύτηκε όταν έμαθε πως θα έπαιζε με το Νο.3 του ταμπλό στον 1ο γύρο: "Όταν είδα την κλήρωση, σκέφτηκα βασικά πως μου αρέσουν αυτοί οι αγώνες. Πολλοί στην τενιστική κοινότητα το γνωρίζουν αυτό. Παίζω πολύ καλά απέναντι σε παίκτες του κορυφαίου επιπέδου."

Ο Tiafoe μίλησε και για το παιχνίδι του στο γρασίδι, όπου έπαιξε πρώτη φορά όταν ήταν 14 ετών, στην Ουάσινγκτον: "Αυτή η επιφάνεια με αναγκάζει να παίζω σωστά. Με υποχρεώνει να είμαι πιο επιθετικός και να ανεβαίνω στο φιλέ, γιατί διαφορετικά είσαι ευάλωτος."

O Tiafoe κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στο γρασίδι πριν λίγες εβδομάδες, στο Challenger του Νότιγχαμ. Τώρα έχει τη δυνατότητα να κάνει μια καλή πορεία στο Wimbledon και να προκριθεί για 1η φορά στη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά.

Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Vasek Pospisil και αν κερδίσει έχει πιθανό αντίπαλο στον 3ο γύρο τον Karen Khachanov, από τον οποίο είχε ηττηθεί στα 5 σετ στην καλύτερη πορεία που έχει μέχρι στιγμής στο βρετανικό major, στον 3ο γύρο το 2018.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots