Murray: "Ένας από τους λόγους που συνεχίζω να παίζω τένις" (vid)

 
Andy Murray
Andy Murray © AELTC/Jon Super
tn team Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 - 12:46

Ο Andy Murray εδώ και 3,5 χρόνια δε θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που μπήκε ως 4ος στην παρέα των Federer, Nadal και Djokovic, όμως συνεχίζει να παλεύει και να αγωνίζεται παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς, δείχνοντας την αγάπη του για το άθλημα. Βραδιές σαν τη χθεσινή, είναι όπως δήλωσε ένας από τους βασικούς λόγους που δεν τα έχει παρατήσει.

"Αυτός είναι ένας από τους λόγους που συνεχίζω να παίζω τένις. Δεν είναι ο μοναδικός, αλλά το να αγωνίζομαι σε μια τέτοια ατμόσφαιρα και να δημιουργώ τέτοιες αναμνήσεις, είναι κάτι που με κάνει να θέλω να συνεχίσω να παλεύω", δήλωσε ο Murray στη συνέντευξη Τύπου του μετά τη νίκη με 3-2 σετ επί του Oscar Otte για τον 2ο γύρο του Wimbledon.

Ο Murray είχε βρεθεί πίσω με 1-2 σετ, αλλά βρήκε την ενέργεια να "γυρίσει" το παιχνίδι, σε μια αναμέτρηση που είχε από το πρώτο λεπτό μια φανταστική ατμόσφαιρα, με τους Βρετανούς φιλάθλους να τον στηρίζουν από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο.

"Την τελευταία μιαμιση ώρα του παιχνιδιού, που παίζαμε με κλειστή την οροφή, ένιωσα πως χρειαζόμουν περισσότερη ενέργεια. Προσπάθησα να συνδεθώ περισσότερο με τους ανθρώπους. Διάλεξα ένα τμήμα από τις κερκίδες και κοιτούσα συνεχώς τους ίδιους ανθρώπους σε κάθε πόντο, για να δημιουργήσω μια σύνδεση. Ήξερα εκείνη τη στιγμή πως υπήρχε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα την οποία δημιούργησα εγώ, σε έναν αγώνα τένις. Είναι υπέροχο συναίσθημα να βιώνεις κάτι τέτοιο."

Ο Murray πέτυχε για 1η φορά 2 συνεχόμενες νίκες σε ένα Grand Slam, δηλαδή σε best-of-five αγώνες, από το καλοκαίρι του 2017, από την τελευταία φορά δηλαδή που είχε αγωνιστεί στο Wimbledon - και είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά.

Και στα δυο παιχνίδια του πάντως είχε καλές περιόδους, αλλά και ανησυχητικά διαστήματα. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Nikoloz Basilashvili με 3-1 σετ, παρόλο που ήταν μπροστά με 2-0 σετ και με 5-0 στο 3ο σετ! Στον δεύτερο αγώνα του προηγήθηκε με σετ και με break του Otte, αλλά ξαφνικά βρέθηκε πίσω με 1-2 σετ.

"Και στα δυο παιχνίδια είχα περιόδους που έπαιζα καλά, αλλά πιστεύω πως τα σκαμπανεβάσματα που είχα είναι εξαιτίας της έλλειψης αγώνων. Έχανα τη συγκέντρωσή μου, που μου ήταν απαραίτητη εκείνες τις στιγμές. Αν χωρίσουμε αυτόν τον αγώνα σε 4 μέρη, το πρώτο και το τελευταίο μέρος ήταν πολύ καλά για μένα, ενώ στον αγώνα με τον Basilashvili ήμουν καλός στα 3 από τα 4 μέρη του αγώνα.

Δεν είναι εύκολο όταν έχεις παίξει λίγα παιχνίδια να παραμένεις συγκεντρωμένος για 2,5-3 ώρες. Πιστεύω πως αν παίξω περισσότερα παιχνίδια συστηματικά, βρω έναν ρυθμό και συνηθίσω να κάνω νίκες, τότε όλα θα έρθουν πιο φυσικά, πιο ενστικτωδώς."

Στον 3ο γύρο ο Murray θα δώσει ένα ακόμα δυσκολότερο τεστ, καθώς θα αντιμετωπίσει το Νο.10 του ταμπλό, Denis Shapovalov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots