Γράφει ιστορία η Jabeur, κέρδισε και 3η πρωταθλήτρια Grand Slam! (vid)

 
Ons Jabeur
Ons Jabeur © AELTC
tn team Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 - 16:02

H Ons Jabeur συνεχίζει την τρομερή της πορεία στο Wimbledon και προκρίθηκε στα προημιτελικά για 1η φορά, πετώντας έξω την Iga Swiatek, που ήταν η 3η πρωταθλήτρια Grand Slam που κέρδισε σ' αυτό το τουρνουά. Στα προημιτελικά και η Aryna Sabalenka.

Για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι η Jabeur αντιμετώπισε κάτοχο Grand Slam τίτλου και για 3η φορά ήταν η νικήτρια. Μετά από τις Venus Williams (7-5, 6-0) και Garbine Muguruza (5-7, 6-3, 6-2), η 26χρονη Τυνήσια κέρδισε και την Iga Swiatek, με 5-7, 6-1, 6-1.

H Jabeur έβγαλε 30 winners και έκανε μόνο 23 αβίαστα λάθη. Παρά το γεγονός πως έχασε το 1ο σετ ενώ είχε προηγηθεί με 5-3, στα δυο επόμενα σετ κυριάρχησε και έχασε μόνο 2 games, για να φτάσει στη νίκη σε 1 ώρα και 41 λεπτά.

H Jabeur κέρδισε τον πρώτο τίτλο της στο tour τον προηγούμενο μήνα, στο Birmingham Classic, δηλαδή σε ένα τουρνουά στο γρασίδι. Σήμερα προκρίθηκε στον δεύτερο προημιτελικό της σε Grand Slam, μετά από το Australian Open του 2020.

Στα προημιτελικά του Wimbledon θα αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, την Aryna Sabalenka. Η 23χρονη Λευκορωσίδα, Νο.2 στο ταμπλό, δεν είχε καθόλου εύκολο έργο, αλλά πήρε τη νίκη επί της Elena Rybakina με 6-3, 4-6, 6-3 και προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και η Karolina Pliskova, η οποία κέρδισε σε 75 μόνο λεπτά της Liudmila Samsonova με 6-2, 6-3. Επόμενη αντίπαλη για την Pliskova θα είναι μια εκ των Madison Keys και Viktorija Golubic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots