Χρειάστηκε 5ο σετ ο Κύργιος (vid)

 
Χρειάστηκε 5ο σετ ο Κύργιος (vid)
© AELTC
tn team Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 - 17:53

Σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες και μετά από ένα αμφίρροπο 5ο σετ, ο Νικ Κύργιος κατάφερε τελικά να κερδίσει τον νεαρό Βρετανό Paul Jubb, No.219 στον κόσμο, αποφεύγοντας έναν ξαφνικό και πρόωρο αποκλεισμό στο Wimbledon.

Ο Νικ Κύργιος δεν είχε καθόλου εύκολο μεσημέρι στην πρεμιέρα του στο Wimbledon, απέναντι στον ενθουσιώδη και ταλαντούχο Paul Jubb, που βρίσκεται στο Νο.219 του κόσμου και πήρε wild card από τους διοργανωτές.

Μετά από 3 ώρες και 5 λεπτά, αρκετά σκαμπανεβάσματα και αρκετά νεύρα, ο Κύργιος κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με 3-6, 6-1, 7-5, 6-7 (3), 7-5 και να παραμείνει στο ταμπλό του Wimbledon.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός, Νο.40 στον κόσμο, πέτυχε 30 άσους και είχε συνολικά 67 winners, κάνοντας όμως και 55 αβίαστα λάθη. Είχε αρκετά νεύρα από το 1ο σετ ο Νικ, που έκανε ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς και το πλήρωσε με το μοναδικό break του 1ου σετ, με τον Jubb να μετατρέπει το 3-3 σε 6-3.

Ένα σημείο που άλλαξε τα δεδομένα ήταν το 3ο game του 2ου σετ, στο οποίο ο Κύργιος λίγο έλειψε να μπει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες, αφού έμεινε πίσω με 1-1, 0-40. Τελικά κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να βγει από τη δύσκολη θέση ο Ελληνοαυστραλός, που μετά απ' αυτό έκανε 2 απανωτά break και πήρε το 2ο σετ με 6-1. 

Και το 3ο σετ ήταν πολύ κλειστό, αλλά ο Κύργιος κατάφερε και έκανε ένα break στο 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να το κλείσει στο σερβίς του για το 7-5. O Jubb όμως δεν τα παράτησε, σέρβιρε πολύ καλά και στο 4ο σετ και κατάφερε να το οδηγήσει στο tie-break, όπου ήταν καλύτερος και επικράτησε με 7-3.

Στο 5ο σετ ο Κύργιος βρέθηκε πρώτος σε πολύ δύσκολες θέσεις, αφού έπρεπε να σβήσει 3 break points, 2 στο 1ο game και άλλο ένα στο 5ο, για να κρατήσει το σερβίς του. Στη συνέχεια έκανε εκείνος το break και πέρασε μπροστά με 5-2, η αποστολή του όμως δεν είχε τελειώσει ούτε εκεί, αφού ο Βρετανός απάντησε και έκανε το break back για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Ο Κύργιος μετά βρέθηκε ξανά τετ-α-τετ με τον αποκλεισμό, αφού αντιμετώπισε break point στο 5-5, κατάφερε όμως να το σβήσει και να κρατήσει το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 6-5. Η πίεση πέρασε στην πλευρά του 22χρονου Βρετανού, που δεν είχε καλά σερβίς στο επόμενο game και ο Κύργιος το εκμεταλλεύτηκε αυτό, για να κάνει το break και να αποφύγει ένα νέο tie-break.

Σίγουρα δεν ήταν αυτό που ήθελε ο Κύργιος στην πρεμιέρα του στο Wimbledon, αλλά η νίκη ήρθε και θα είναι στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Filip Krajinovic και Jiri Lehecka.

Θυμίζουμε πως ο Κύργιος θα παίξει και στο διπλό, μαζί με τον Θανάση Κοκκινάκη, όπου επίσης οι αγώνες είναι best-of-five.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots