Σάκκαρη: "Τιμή μου να είμαι εδώ, έχω μεγάλο κίνητρο"

 
Σάκκαρη: "Τιμή μου να είμαι εδώ, έχω μεγάλο κίνητρο"
tn team Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 - 18:22

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για το μεγάλο κίνητρο που της δίνει το να αγωνίζεται στο Wimbledon, το επιθετικό στυλ παιχνιδιού που έχει ενσωματώσει και τη βοηθάει να παίζει καλύτερα στο γρασίδι, τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού στο τουρνουά, καθώς και την επιστροφή της Serena Williams στη δράση.

"Αισθάνομαι πολύ καλά. Είχα την ευκαιρία να κλείσω το ματς νωρίτερα, αλλά γενικά ήταν μια καλή εμφάνιση. Είμαι χαρούμενη που είμαι ξανά στον 2ο γύρο", είπε η Σάκκαρη στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου στο Wimbledon, μετά τη νίκη της με 2-0 σετ επί της Zoe Hives.

Το γεγονός πως δεν μπορεί να κερδίσει βαθμούς αυτές τις εβδομάδες ενώ αγωνίζεται σε ένα Grand Slam, δεν επηρεάζει την Σάκκαρη, που συνεχίζει να έχει το ίδιο κίνητρο: "Τo Wimbledon είναι το Wimbledon. Είναι από τα πιο ξεχωριστά, αν όχι το πιο ξεχωριστό, τουρνουά της χρονιάς. Έχει κάτι το μοναδικό και μόνο που είμαι εδώ αποτελεί κίνητρο για μένα. Είναι πάντα τιμή να παίζεις εδώ, σε όποια θέση και αν είσαι στην κατάταξη. Είναι μια μεγάλη επιβράβευση για όλα όσα έχω πετύχει. Έχω μεγάλο κίνητρο."

Για τα θετικά κρούσματα στον κορωνοϊό που υπήρξαν στο τουρνουά (Cilic, Berrettini), σχολίασε: "Ανησυχώ λιγότερο τώρα που το ξέρω. Εγώ δεν έχω βγει ποτέ θετική, αλλά έχει τύχει να έχω συμπτώματα. Υπήρξε ένα διάστημα που ήμουν λίγο άρρωστη, αλλά δεν ήμουν σε κάποιο τουρνουά τότε. Πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Είναι ατυχία για αυτούς τους παίκτες να χάσουν αυτό το τουρνουά, αλλά σε όλους μας μπορεί να συμβεί. Μπορείς επίσης να πάθεις κάτι άλλο, μια τροφική δηλητηρίαση, και να αναγκαστείς να αποσυρθείς. Πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν και ο Covid είναι ένα από αυτά."

Για το αν μπορεί να προσαρμόσει το σερβίς-βολέ στο παιχνίδι της για χάρη της επιφάνειας: "Εγώ δεν έχω προπονηθεί αρκετά σ' αυτό, οπότε δεν θα το έκανα έτσι. Ο Tom (Hill) λέει ότι ο στόχος είναι να ανεβαίνω στο φιλέ γύρω στις 20 φορές σε κάθε αγώνα. Όχι να κάνω σερβίς-βολέ, απλά να ανεβαίνω στο φιλέ. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό με κάνει να σκέφτομαι πιο επιθετικά. Νομίζω είναι και από τους λόγους που παίζω καλά φέτος, γιατί η νοοτροπία μου είναι διαφορετική και το στυλ παιχνιδιού μου είναι βελτιωμένο."

Τέλος, ζητήθηκε ένα σχόλιο από τη Μαρία και για την επιστροφή της Serena Williams: "Είναι υπέροχο που την έχουμε ξανά μαζί μας. Είναι πολύ καλό για το γυναικείο τένις. Για μένα είναι η καλύτερη αθλήτρια, όχι μόνο τενίστρια, οπότε δεν έχω να πω πολλά. Τη σέβομαι πάρα πολύ, αυτά που έχει πετύχει είναι τεράστια. Μπορεί να μην είναι στα καλύτερά της τώρα, να μην κερδίζει δηλαδή το ένα Slam πίσω από το άλλο, αλλά η νίκη που είχα πετύχει απέναντί της είναι από τις μεγαλύτερες στην καριέρα μου. Είναι συναρπαστικό που έχει επιστρέψει, αποτελεί πρότυπο για όλους μας. Είναι ξεχωριστή, μοναδική και ανυπομονώ να τη δω να αγωνίζεται ξανά."

Η Σάκκαρη θα επιστρέψει αύριο στο All England Club και θα παίξει στο τελευταίο παιχνίδι του No.1 Court (περίπου στις 19:00 ώρα Ελλάδας), απέναντι στη Viktorija Tomova από τη Βουλγαρία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots