Άνετα στους "32" ο Alcaraz (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © AELTC
tn team Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 - 22:13

Μετά την αγχωτική πρεμιέρα του με τον Jan-Lennard Struff, ο Carlos Alcaraz πέτυχε μια straight sets νίκη σήμερα απέναντι στον Tallon Griekspoor και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Wimbledon για 1η φορά στην καριέρα του.

Κάτι περισσότερο από 2 ώρες χρειάστηκε να μείνει στο Νο.2 Court o Carlos Alcaraz, ο οποίος επιβλήθηκε του Tallon Griekspoor με 6-4, 7-6 (0), 6-3, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Wimbledon για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο 19χρονος Ισπανός αγωνίζεται μόλις για 2η φορά στο βρετανικό Grand Slam, ενώ πήγε στο Λονδίνο χωρίς να έχει παίξει σε κανένα τουρνουά προετοιμασίας πριν από το Wimbledon, τα καταφέρνει όμως πολύ καλά και ήδη έχει αποκλείσει δυο πολύ ικανούς παίκτες σ' αυτή την επιφάνεια.

Σήμερα το Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης είχε 38 winners και 19 αβίαστα λάθη, ενώ έσβησε τα 5 από τα 6 break points που αντιμετώπισε και αξιοποίησε τις 3 από τις 9 συνολικά ευκαιρίες που είχε για break.

Στο 1ο σετ έκανε το μοναδικό break στο 9ο game για να το κερδίσει με 6-4, στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε στο break, αλλά ο Ισπανός επιβλήθηκε με 7-0 στο tie-break, ενώ στο 3ο σετ ο Alcaraz απώλεσε αρχικά ένα προβάδισμα με 2-0, αλλά το ανέκτησε αμέσως και "ξέφυγε" με 5-2.

Στον 3ο γύρο του Wimbledon o Alcaraz θα αναμετρηθεί με ακόμα έναν σπεσιαλίστα στο γρασίδι, τον Γερμανό Oscar Otte, No.32 στο ταμπλό. Μετά από πολύ καλές εμφανίσεις στη σεζόν του γρασιδιού ο Otte κατάφερε να μπει και για 1η φορά στον 3ο γύρο του Wimbledon, ξεπερνώντας σήμερα το εμπόδιο του Christian Harrison, που εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού μετά από 4 games (στο 3-1 υπέρ του Otte στο 1ο σετ).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots