Σάκκαρη: "Νιώθω βελτιωμένη στο γρασίδι"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © AELTC
tn team Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 - 23:40

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για την αισθητή βελτίωσή της στο γρασίδι αυτή τη χρονιά, για τις αμφιβολίες που υπήρξαν στο πρόσωπό της γι' αυτή τη συγκεκριμένη επιφάνεια, καθώς και για τον επόμενο αγώνα της στο Wimbledon.

"Είμαι χαρούμενη που τα κατάφερα σε ακόμα έναν αγώνα. Νομίζω πως ήμουν σταθερή και καλύτερη από τον αγώνα του 1ου γύρου σήμερα. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν πολύ όμορφη και είμαι ενθουσιασμένη που θα είμαι εδώ για έναν ακόμα αγώνα", είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου η Σάκκαρη, η οποία φέτος έχει παίξει όσο ποτέ άλλοτε στο γρασίδι.

"Νιώθω πολύ καλύτερα από άλλες χρονιές. Η σεζόν (στο γρασίδι) ξεκίνησε νωρίς για μένα, έχτισα το παιχνίδι μου και νιώθω βελτιωμένη στην επιφάνεια. Το σερβίς μου είναι καλύτερο, όλο το παιχνίδι μου είναι πιο επιθετικό τελευταία και αυτό με βοηθάει. Απολαμβάνω το παιχνίδι μου στο γρασίδι, γιατί υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν ότι ποτέ δεν θα μπορούσα να παίξω σ' αυτή την επιφάνεια. Εγώ όμως πιστεύω ότι κινούμαι καλά και πως έχω καλό σερβίς. Όπως είπα, παίζω πιο επιθετικά τώρα, οπότε δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην τα πάω καλά."

Για την προσαρμογή του παιχνιδιού της στο γρασίδι, η Μαρία είπε: "Έχω δουλέψει πολύ πάνω στα drop shots και στα slices. Έχω όμως και μια ξεκάθαρη ιδέα για το πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω το κάθε χτύπημα, κάτι που βοηθάει πολύ. Τώρα καταλαβαίνω καλύτερα πότε είναι η σωστή στιγμή να χρησιμοποιήσω ένα slice ή να κάνω ένα drop shot. Είναι θέμα κατάλληλης επιλογής χτυπήματος."

Στον 3ο γύρο η Μαρία θα αντιμετωπίσει την Tatjana Maria, την οποία κέρδισε φέτος στο 1ο γύρο του Australian Open με 6-4, 7-6 (2).

"Προφανώς της αρέσει να παίζει στο γρασίδι, παίζει πολύ με slice και έχει καλό σερβίς. Θα πρέπει να προσπαθήσω να κάνω το παιχνίδι μου, να είμαι πολύ επιθετική, όσο περισσότερο μπορώ. Αυτό είναι το κλειδί με τις περισσότερες παίκτριες. Μπορεί να είναι δύσκολο ματς, γιατί όπως είπα της αρέσει αυτή η επιφάνεια, αλλά είμαι ενθουσιασμένη που θα την αντιμετωπίσω ξανά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots