Έχασε σετ, αλλά συνεχίζει το σερί η Swiatek (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © AELTC
tn team Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 - 19:58

H Iga Swiatek έχασε ένα σετ και μπήκε σε περιπέτειες στην αναμέτρησή της με την Lesley Pattinama Kerkhove, στο τέλος όμως έφτασε στην 37η διαδοχική νίκη της, συνεχίζοντας το εντυπωσιακό σερί της.

Τις 37 σερί νίκες στο tour έφτασε η Iga Swiatek, η οποία κέρδισε τη lucky loser Lesley Pattinama Kerkhove με 6-4, 4-6, 6-3, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα στο No.1 Court.

Δεν ήταν εύκολο απόγευμα για την κορυφαία τενίστρια του κόσμου, που από προχθές έχει στην κατοχή της το καλύτερο σερί στον 21ο αιώνα στο WTA Tour.

Σε όλα τα σετ συνάντησε δυσκολίες από την σκληροτράχηλη Pattinama Kerkhove, που στο 1ο σετ είχε προηγηθεί 2 φορές με break, στο 2-1 και στο 4-2. Η Swiatek απάντησε με 4 κερδισμένα games στη σειρά, για να πάρει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ήταν η σειρά της Ολλανδέζας παίκτριας να κάνει ένα σερί και να το κατακτήσει, καθώς ήταν πίσω με 2-3 και κατάφερε να κερδίσει τα 3 επόμενα games και να περάσει μπροστά με 5-3. Αργότερα επέστρεψε από το 0-30 στο σερβίς της και έκανε το 6-4.

Η 21χρονη Πολωνή, πρωταθλήτρια στα 6 τελευταία τουρνουά που αγωνίστηκε τα βρήκε σκούρα και στο ξεκίνημα του 3ου σετ, που αντιμετώπισε διπλό break point στο 1ο game. Κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και πήρε ώθηση, για να κάνει ένα break στο 4ο game και να "ξεφύγει" με 4-1. Δεν επέτρεψε στην Kerkhove να φτάσει σε άλλο break point μετά απ' αυτό και με την ασφάλεια του σερβίς έφτασε στην 37η διαδοχική νίκη της.

Ένα ακόμα δύσκολο τεστ περιμένει τη Swiatek στον 3ο γύρο του Wimbledon, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλίδα Alize Cornet, που κέρδισε την Claire Liu με 6-3, 6-3.

Νωρίτερα σήμερα, η Paula Badosa κέρδισε την Irina Bara με 6-3, 6-2 και θα παίξει στον 3ο γύρο με την φορμαρισμένη Petra Kvitova, που πανηγύρισε την 7η διαδοχική νίκη της στο tour, εις βάρος της Ana Bogdan με 6-1, 7-6 (5).

Η Barbora Krejcikova κέρδισε τη Viktorija Golubic με 6-3, 6-4 και θα παίξει στη συνέχεια με την Ajla Tomljanovic, που έβγαλε εκτός την προερχόμενη από τα προκριματικά Catherine Harrison, με 6-2, 6-2.

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Katie Boulter, που έβγαλε εκτός τη Νο.6 του ταμπλό Karolina Pliskova, κερδίζοντάς την με 3-6, 7-6 (4), 6-4. Στον 3ο γύρο η Βρετανίδα θα αντιμετωπίσει την Harmony Tan, που μετά τη Serena Williams απέκλεισε και τη Νο.32 του ταμπλό Sara Sorribes Tormo, με 6-3, 6-4.

Η Jessica Pegula επικράτησε της Harriet Dart με 4-6, 6-3, 6-1 και θα παίξει με την Petra Martic, που κέρδισε την Kristina Kucova με 7-6 (4), 6-3. Τέλος, η Elena Rybakina απέκλεισε την Bianca Andreescu με 6-4, 7-6 (5) και θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο την Qinwen Zheng, που κέρδισε την Greet Minnen με 6-4, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots