Τσιτσιπάς: "Σέβομαι πολύ τον Νικ - φίλοι με τον Μαρκ"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © AELTC
tennisnews team Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 - 21:10

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον πολυαναμενόμενο αγώνα του με τον Νικ Κύργιο, καθώς και για τον ρόλο του Μαρκ Φιλιππούση, που τον βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στο box του και στις προπονήσεις του.

"Ο Νικ έχει παίξει περισσότερους αγώνες από μένα στο γρασίδι, είναι πολύ καλός σ' αυτή την επιφάνεια. Είμαι ενθουσιασμένος που θα τον αντιμετωπίσω, τον σέβομαι πολύ ως παίκτη. Έχει κάνει αμφιλεγόμενα πράγματα στο παρελθόν, αλλά παίζει καλό τένις. Θα προσπαθήσω να κάνω το παιχνίδι μου, να είμαι αφοσιωμένος στο δικό μου παιχνίδι από την αρχή ως το τέλος και ελπίζω πως θα μπορέσω να είμαι εκεί, να έχω ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι απέναντί του", είπε ο Τσιτσιπάς στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Wimbledon.

Ο Στέφανος ρωτήθηκε και για τον Μαρκ Φιλιππούση, ο οποίος βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στο box του και στις προπονήσεις του. 

"Γνωρίζουμε τον Μαρκ εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν, είναι καλός φίλος μας. Μιλάμε την ίδια γλώσσα. Υπάρχει μια καλή σύνδεση μεταξύ μας, κάτι που μετράει πολύ, όχι μόνο για το τένις, έχει καλές αξίες και ως άνθρωπος και τον σεβόμαστε πολύ. Είναι φίλος με όλη την οικογένεια και τυχαίνει να είναι στο Wimbledon, οπότε ο πατέρας μου του ζήτησε να είναι μαζί μας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο."

Όσο για το αν τον έχει βοηθήσει με το σερβίς του, ο Στέφανος απάντησε με χιουμοριστική διάθεση: "Εγώ του μαθαίνω να σερβίρει, αυτό συμβαίνει. Ακολουθεί τις συμβουλές μου και έχω δει μεγάλη διαφορά στην προπόνηση. Είναι ενθουσιασμένος και σκέφτεται να επιστρέψει στο tour για μια δεύτερη καριέρα!"

Οι δημοσιογράφοι επέμειναν σ' αυτό το κεφάλαιο και ο Στεφ ρωτήθηκε ακόμα για τον ακριβή ρόλο του Mark, ξεκαθαρίζονας πως δεν πρόκειται για ένα νέο μέλος στην ομάδα του, αλλά για έναν φίλο που τον βοηθάει με τις συμβουλές του.

"Δεν έκανα κάποια νέα προσθήκη στην ομάδα μου. Είναι ευπρόσδεκτος να καθίσει μαζί μας, να φάει μαζί μας, να είναι στις προπονήσεις μας και να χτυπάμε μαζί. Μου αρέσει πολύ αυτό, να μου δίνει συμβουλές. Είμαι ανοιχτός στο να ακούσω κάθε θρύλο που θέλει να μου προσφέρει συμβουλές. Και είναι καλό που ήρθε από τον πατέρα μου, γιατί είναι δύσκολη η σχέση. Είμαι χαρούμενος που το έκανε από μόνος του, δεν τον πίεσα για κάτι. Χαίρομαι που είναι δίπλα μας και δεν υπάρχει τίποτα κακό σ' αυτό. Είναι φοβερός, έχει παίξει πολλούς αγώνες, έχει τεράστια εμπειρία. Ξέρει την ψυχολογία στο τένις, ίσως καλύτερα από τον πατέρα μου που δεν έχει παίξει στο tour, αλλά έχει άλλες δυνατότητες ως προπονητές."

Αναλυτικά όλες οι δηλώσεις του Στέφανου:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots