Για 1η φορά στη 16άδα ο Tiafoe (vid)

 
Frances Tiafoe
Frances Tiafoe © AELTC
tn team Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 - 16:20

O Frances Tiafoe επιβλήθηκε του Alexander Bublik με 3-1 σετ και μπήκε στους "16" του Wimbledon για 1η φορά στην καριέρα. Στους "16" και ο Tim Van Rijthoven, στο ντεμπούτο του σε μια Grand Slam διοργάνωση.

O Frances Tiafoe επικράτησε του Alexander Bublik με 3-6, 7-6 (1), 7-6 (3), 6-4 σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες στο No.2 Court και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στον 4ο γύρο του Wimbledon και για 4η συνολικά σε ένα Grand Slam.

Ο 24χρονος Αμερικανός έμεινε πίσω με 0-3 στα πρώτα λεπτά του αγώνα και δεν επέστρεψε ποτέ στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ έκανε εκείνος break στο ξεκίνημα για να βρεθεί μπροστά με 3-0, προηγήθηκε μέχρι και με 5-2, υπέστη όμως το break όταν σέρβιρε για την κατάκτησή του και ισοφαρίστηκε σε 5-5. Κατάφερε ωστόσο να ισοφαρίσει στα σετ, κερδίζοντας το tie-break με 7-1.

Στο 3ο σετ κανείς από τους δυο δεν είχε ευκαιρίες για break και στο tie-break o Tiafoe ήταν ξανά ο καλύτερος παίκτης, επικρατώντας αυτή τη φορά με 7-3. Στο 4ο σετ ο Αμερικανός έχασε ξανά ένα προβάδισμα με 3-0 και με 4-1, για να βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση, αντιμέτωπος με break point στο 4-4, 30-40. Το έσβησε με άσο και κράτησε το σερβίς του, για να κάνει break στη συνέχεια και να "σφραγίσει" τη νίκη του σε 2 ώρες και 57 λεπτά.

Στον 4ο γύρο του Wimbledon, o Tiafoe θα αντιμετωπίσει έναν εκ των David Goffin και Ugo Humbert και έχει μπροστά του μια καλή ευκαιρία για να προκριθεί στον 2ο προημιτελικό του σε ένα major, μετά το Australian Open του 2019.

Στον 4ο γύρο μπήκε και ο Tim Van Rijthoven, ο οποίος μέχρι πριν λίγες ημέρες βρισκόταν εκτός του Top 200 και δεν είχε καμία νίκη σε κυρίως ταμπλό ATP ή Grand Slam διοργάνωσης!

Ο 25χρονος Ολλανδός πέτυχε τις πρώτες του νίκες στο 250άρι του 's-Hertogenbosch, το οποίο μάλιστα κατάφερε να κατακτήσει, κερδίζοντας μεταξύ άλλων τους Felix Auger-Aliassime και Daniil Medvedev. Ανέβηκε στο Νο.104 του κόσμου και πήρε wild card από το Wimbledon, όπου έκανε το ντεμπούτο του σε ένα Grand Slam.

Αφού απέκλεισε τους Federico Delbonis και Reilly Opelka, σήμερα ο Ολλανδός επιβλήθηκε του Nikoloz Basilashvili, Νο.22 στο ταμπλό, με 6-4, 6-3, 6-4, για να προκριθεί στη φάση των "16", όπου πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots