H Cornet έβαλε φρένο στη Swiatek! (vid)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © AELTC
tn team Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 - 19:40

H Alize Cornet "γκρέμισε" το νικηφόρο σερί της Iga Swiatek και άφησε εκτός 16άδας στο Wimbledon την κορυφαία τενίστρια στον κόσμο.

Μια πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Alize Cornet, η οποία επιβλήθηκε της Iga Swiatek με 6-4, 6-2 σε 92 λεπτά στο No.1 Court.

Για 2η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στη φάση των "16" του Wimbledon η 32χρονη Γαλλίδα, 1η μετά από 8 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έβαλε τέλος στο επικό σερί 37 νικών της Swiatek, που είχε να ηττηθεί από τον Φεβρουάριο και είχε κατακτήσει τα 6 τελευταία τουρνουά στα οποία αγωνίστηκε!

Στο Wimbledon από το πρώτο της παιχνίδι είχε δυσκολίες η Swiatek, η οποία δεν αγωνίστηκε σε κάποιο άλλο τουρνουά στο γρασίδι φέτος και δεν ήταν εύκολο να προσαρμόσει τόσο γρήγορα το παιχνίδι της στην επιφάνεια.

Σήμερα έκανε 32 αβίαστα λάθη, με 21 winners, την ώρα που η Cornet πραγματοποιούσε έναν άψογο αγώνα με 16 winners και 7 αβίαστα λάθη. Στο 1ο σετ η Γαλλίδα προηγήθηκε με 3-0 και μπορεί η Swiatek να πήρε πίσω το ένα από τα δυο break, η Cornet όμως διατήρησε τον έλεγχο έως το τέλος του σετ, το οποίο έκλεισε στα 10 games.

Στο 2ο σετ η Swiatek προηγήθηκε με 2-0, όμως η Cornet κυριάρχησε στα επόμενα λεπτά και με ένα σερί 6 κερδισμένων games, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, που ήταν η 4η απέναντι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά τις 3 νίκες που είχε κάνει την ίδια χρονιά, το 2014, απέναντι στη Serena Williams.

Η Cornet θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια του τουρνουά την Ajla Tomljanovic, που νωρίτερα σήμερα είχε κερδίσει την Barbora Krejcikova με 2-6, 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots