Τσιτσιπάς: "Ζήτησα συγγνώμη για το χτύπημα - ο Κύργιος έκανε μπούλινγκ" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © AELTC
tn team Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 - 0:11

Φανερά ενοχλημένος με τη συμπεριφορά του Νικ Κύργιου ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που είπε ότι ασκεί "μπούλινγκ" στους αντιπάλους του, ενώ σχολίασε και τις δικές του ενέργειες, που έστειλε μια μπάλα στις κερκίδες και που "σημάδεψε" εσκεμμένα τον Κύργιο σε μια άλλη φάση.

"Είναι συνεχές μπούλινγκ αυτό που κάνει. Ασκεί μπούλινγκ στους αντιπάλους του, πιθανότατα έκανε μπούλινγκ και στο σχολείο", είπε ο Τσιτσιπάς αναφερόμενος στον Κύργιο και στη συμπεριφορά του στον αγώνα. Ο Κύργιος μονολογούσε συνεχώς, ενώ διαμαρτυρήθηκε εντόνως στον διαιτητή ζητώντας την αποβολή του Τσιτσιπά όταν ο Έλληνας παίκτης έστειλε μια μπάλα στις κερκίδες. Σε κάποιο σημείο ο Τσιτσιπάς διαμαρτυρήθηκε και για τους χώρους που έπαιρνε ο Κύργιος για τις πετσέτες του, υποστηρίζοντας ότι έκανε κατάχρηση.

Όλα αυτά φαίνεται πως αποσυντόνισαν τον Στέφανο και μπήκαν στο κεφάλι του, αφού από το 3ο σετ κι έπειτα έδειξε πολλά νεύρα, τιμωρήθηκε με point penalty και "σημάδεψε" τον Κύργιο σε ένα smash.

"Ήταν πολύ κακό αυτό από τη μεριά μου", ανέφερε σχετικά ο Στεφ. "Ποτέ δεν το είχα κάνει αυτό στο παρελθόν και απολογήθηκα. Δεν ξέρω τι γινόταν στο κεφάλι μου. Όλο αυτό το τσίρκο στην απέναντι μεριά άρχισε να γίνεται πολύ κουραστικό."

Όσο για την μπάλα που έστειλε στις κερκίδες: "Δεν χτύπησα κανέναν, χτύπησα έναν τοίχο, ευτυχώς. Είναι ευθύνη μου ό,τι έγινε, αλλά είναι και μια συμπεριφορά που δεν είχα συνηθίσει από τον εαυτό μου."

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Τσιτσιπάς:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots