Πέρασε τον Alcaraz και μπήκε 8άδα ο Sinner (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © AELTC
tn team Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 - 21:41

O Jannik Sinner επικράτησε του Carlos Alcaraz με 3-1 σετ και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στην προημιτελική φάση του Wimbledon.

Μετά από μια μεγάλη μάχη, ο Jannik Sinner έκαμψε την αντίσταση του Carlos Alcaraz με 6-1, 6-4, 6-7 (8), 6-3 και εξασφάλισε την παρουσία του στους προημιτελικούς του Wimbledon.

Ο Sinner ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και σίγουρα πολύ καλύτερος την πρώτη μια ώρα, κερδίζοντας τα 8 από τα 9 πρώτα games για να προηγηθεί με 6-1, 2-0. Ο Alcaraz ανέβασε στη συνέχεια το επίπεδό του και κατάφερε να ακολουθήσει τον Sinner και να κρατήσει τη διαφορά στο ένα break, όχι όμως και να επιστρέψει, με τον Ιταλό να το κλείνει στο 10ο game με ένα love service game.

Ο Sinner άνοιξε και το 3ο σετ με μια τριπλή ευκαιρία για break, αλλά ο Alcaraz αυτή τη φορά απέφυγε το break, επιστρέφοντας από το 0-40. Κανείς από τους δυο δεν έφτασε ξανά σε break point στο 3ο σετ και οι δυο παίκτες μονομάχησαν σε ένα μεγάλο tie-break, στο οποίο ο Ισπανός έχασε αρχικά τριπλό set point από το 6-3, στη συνέχεια έσβησε 2 match point και τελικά αξιοποίησε το 4ο set point του, για να το κερδίσει με 10-8.

Στο ξεκίνημα του 4ου σετ ο Alcaraz είχε 2 break points και μια ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα και να επιστρέψει για τα καλά στο ματς, ο Sinner όμως τα έσβησε και κράτησε το σερβίς του. Αργότερα ο Ιταλός έκανε ακόμα ένα break, για να "ξεφύγει" με 4-1 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του στο σερβίς του στο 9ο game, έπειτα από 3 ώρες και 35 λεπτά αγώνα.

Για 1η φορά μπήκε στα προημιτελικά του Wimbledon o Sinner, που συνολικά θα είναι για 3η φορά στην 8άδα ενός Grand Slam, μετά από το Roland Garros του 2020 και το Australian Open του 2022.

Θα περιμένει τον αγώνα του Novak Djokovic με τον Tim Van Rijthoven, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει την Τρίτη, με τον Djokovic να είναι φυσικά το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots