Κύργιος έτοιμος για κούπα! (vid)

 
Κύργιος έτοιμος για κούπα! (vid)
© AELTC
tn team Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 - 19:39

Ένας φανταστικός Νικ Κύργιος "εξουδετέρωσε" με 3-0 σετ τον Cristian Garin και προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση!

Ο πολύ σοβαρός και πιο ώριμος από ποτέ Νικ Κύργιος, συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στο φετινό Wimbledon, παίρνοντας με χαρακτηριστική άνεση την πρώτη του πρόκριση σε έναν ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα στο No.1 Court, ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός επιβλήθηκε του Cristian Garin με 6-4, 6-3, 7-6 (5) και εξασφάλισε την παρουσία του στους ημιτελικούς της Παρασκευής, όπου θα παίξει με έναν εκ των Taylor Fritz και Rafael Nadal.

Ο Κύργιος πέτυχε 17 άσους και 35 winners, κάνοντας και 29 αβίαστα λάθη, σε μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν καλό Garin, που δεν μπορούσε όμως να κάνει το κάτι παραπάνω για να γίνει και απειλητικός. Ο Χιλιανός, που για 1η φορά στην καριέρα του έπαιξε σε προημιτελικό σε Grand Slam, τελείωσε τον αγώνα με 30 winners και 22 αβίαστα λάθη.

Έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1, αλλά ο Κύργιος δεν άργησε να βρει τα πατήματά του, κάνοντας το break back για το 3-3. Στο 10ο game ήρθε και ένα νέο break από τον Ελληνοαυστραλό, που πήρε το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Κύργιος "χτύπησε" πρώτος και και προηγήθηκε με 3-1, ενώ στο επόμενο game επέστρεψε από το 15-40 και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 4-1. Break point αντιμετώπισε και στο 7ο game ο Νικ, που για μια ακόμα φορά την πιο κρίσιμη στιγμή είχε σύμμαχο το σερβίς του και τελικά έφτασε στο 5-2. Χωρίς να αντιμετωπίσει νέα δυσκολία, κράτησε το σερβίς του για το 6-3 στο 9ο game.

Στο 3ο σετ ο Garin ήταν ο μόνος παίκτης που έφτασε σε break points, έχοντας 3 ευκαιρίες για το break στο 6ο game, αλλά ξανά ο Κύργιος του το αρνήθηκε. Έστειλε το σετ σε tie-break o Ελληνοαυστραλός και εκεί κατόρθωσε να κλείσει το ματς κερδίζοντάς το με 7-5, μετά από 2 ώρες και 11 λεπτά παιχνιδιού.

Μετά την ανησυχητική εικόνα που είχε στον αγώνα του με τον Brandon Nakashima, τον οποίο κέρδισε στα 5 σετ δείχνοντας ότι είχε ενοχλήσεις στον ώμο του, ο Κύργιος φαινόταν πολύ καλύτερα σήμερα και δεν χρειάστηκε να παίξει κανένα επιπλέον σετ.

Αυτό είναι πλέον και επίσημα το καλύτερο τουρνουά της καριέρας του και την Παρασκευή θα προσπαθήσει να μπει για 1η φορά σε έναν τελικό Grand Slam. Θυμίζουμε πως έχει παίξει σε τελικό Masters, το 2017 στο Σινσινάτι, όπου είχε ηττηθεί από τον Grigor Dimitrov. Έχει παίξει ακόμα σε 4 τελικούς σε 500άρια (3-1) και σε άλλους 4 σε 250άρια (3-1).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots