21ο για Nole, ή ήρθε η ώρα του Κύργιου;

 
21ο για Nole, ή ήρθε η ώρα του Κύργιου;
© AELTC
tn team Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 - 7:16

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τον πολυαναμενόμενο τελικό του Wimbledon. Θα φτάσει ο Novak Djokovic στον 4ο διαδοχικό τίτλο του και στο 21ο Grand Slam του, ή θα τον εμποδίσει ο Νικ Κύργιος και θα αναδειχθεί για 1η φορά πρωταθλητής σε Grand Slam στα μονά;

Ο τελικός των ανδρών στο Wimbledon θα αρχίσει στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί από το Novasports Prime. 

Ο Djokovic ήταν από την αρχή του τουρνουά το μεγάλο φαβορί, αφού δεν έχει χάσει στο Wimbledon από το 2017! Μετράει 27 διαδοχικές νίκες στο All England Club, έχοντας κερδίσει το τουρνουά το 2018, το 2019 και το 2021.

Σήμερα θα διεκδικήσει τον 4ο διαδοχικό τίτλο του στο Wimbledon, τον 7ο συνολικά στο βρετανικό major και τον 21ο συνολικά σε Grand Slam διοργάνωση, ενώ αυτός θα είναι ο 32ος τελικός του σε ένα Slam, ξεπερνώντας το ρεκόρ που μοιραζόταν με τον Roger Federer (31 τελικοί).

Ο 35χρονος Σέρβος θα παίξει στον 3ο του τελικό για φέτος, μετά από το 250άρι του Βελιγραδίου (φιναλίστ) και το Masters της Ρώμης (νικητής), ενώ συνολικά θα βρεθεί για 126η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 88ο τίτλο της καριέρας του (87-38).

Ο τελευταίος που μπορεί να τον εμποδίσει είναι ο ιδιαίτερος Νικ Κύργιος, μια ιδιάζουσα περίπτωση παίκτη, που πιο ώριμος από ποτέ στα 27 του χρόνια κάνει το τουρνουά της καριέρας του και για 1η φορά καταφέρνει να συνδυάσει το ταλέντο του με τη συνέπεια και τη δουλειά, σε ένα Grand Slam.

Ο Ελληνοαυστραλός, ο οποίος κατέκτησε το Australian Open στα διπλά με τον Θανάση Κοκκινάκη πριν μερικούς μήνες, προκρίθηκε για 1η φορά σε έναν ημιτελικό και σε έναν τελικό Grand Slam αυτή την εβδομάδα. Το δεύτερο το έκανε χωρίς να παίξει τον ημιτελικό, μετά και την απόσυρση του τραυματία Rafael Nadal.

Θα είναι μόλις ο 10ος τελικός στην καριέρα του Κύργιου, που έχει καλό ρεκόρ σε τελικούς (6-3) και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του. Έχει κερδίσει 3 τελικούς (3-1) σε 500άρια και 3 σε 250άρια (3-1), με τελευταίο τίτλο το Citi Open στην Ουάσινγκτον πριν από 3 χρόνια, δεν έχει κερδίσει όμως μεγαλύτερο τίτλο από 500άρι στα μονά, καθώς είχε χάσει τον προηγούμενο μεγαλύτερο τελικό του, στο Masters του Σινσινάτι, το 2017.

Περισσότερο από 5 χρόνια έχουν να συναντηθούν Djokovic και Κύργιος, που είχαν παίξει δυο φορές αντιμέτωποι, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2017, σε Ακαπούλκο και Indian Wells αντίστοιχα, με τον Κύργιο να κερδίζει και τις δυο με 2-0 σετ.

Εκτός από τον τελικό του μονού ανδρών, σήμερα θα γίνει στο Centre Court και ο τελικός του διπλού γυναικών, μεταξύ των Elise Mertens και Shuai Zhang και Barbora Krejcikova και Katerina Siniakova. Στον τελικό των legends στους άνδρες, ο Μάρκος Παγδατής και ο Xavier Malisse θα αντιμετωπίσουν τους θρυλικούς αδερφούς Bryan, περίπου στις 17:00 στο No.1 Court.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (10/07):

Centre Court (έναρξη πρώτου αγώνα 16:00)
1) Novak Djokovic [1] v. Nick Kyrgios NovaSports Prime
2) Mertens/Zhang [1] v. Krejcikova/Siniakova [2] NovaSports Prime

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots