21! ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟ WIMBLEDON O NOLE! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC / Florian Eisele
tn team Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 - 19:11

O Novak Djokovic επιβλήθηκε του Νικ Κύργιου με 3-1 σετ και παρέμεινε για 4η διαδοχική χρονιά στον θρόνο του Wimbledon, κατακτώντας τον 7ο τίτλο του στο βρετανικό major και το 21ο Grand Slam της καριέρας του!

Μετά από 3 ώρες αγώνα στο Centre Court, o Novak Djokovic κέρδισε τον Νικ Κύργιο με 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3) και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Wimbledon για 4η συνεχόμενη χρονιά, μετά από το 2018, το 2019 και το 2021.

Ο κυρίαρχος εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια του Wimbledon, κατέκτησε για 7η φορά το βρετανικό major, ενώ παράλληλα ξεπέρασε τον Roger Federer, φτάνοντας τους 21 Grand Slams τίτλους στην καριέρα του. Υπολείπεται μόλις ενός του κορυφαίου ρεκόρ, των 22 Slams του Rafael Nadal.

Δεν έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι ο Djokovic, όμως ανέβασε την απόδοσή του και για 3 συνεχόμενα σετ έπαιξε πολύ κοντά στο καλύτερό του επίπεδο, κάνοντας σε γενικές γραμμές έναν άψογο τελικό.

Έφτασε τους 46 winners - με 15 άσους - ο 35χρονος Σέρβος, ο οποίος έκανε μόλις 17 αβίαστα λάθη σε όλο το ματς, μόλις τα 12 από αυτά στα 3 τελευταία σετ (με το τελευταίο να πηγαίνει σε tie-break).

Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Κύργιος, ο οποίος είχε 30 άσους, 62 winners και 33 αβίαστα λάθη, όμως στις κρίσιμες στιγμές δεν ήταν όσο καλός χρειαζόταν για να μπορέσει να αντιδράσει απέναντι στον πολύ έμπειρο Nole.

Αυτό φάνηκε ειδικά στον τρόπο που έχασε το 2ο και το 3ο σετ ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος είχε κάνει το μοναδικό break στο 1ο σετ και το κέρδισε γρήγορα με 6-4, σερβίροντας άψογα.

Στο 2ο σετ ωστόσο, αφού έμεινε πίσω με 4-1 στο 2ο σετ, έχασε μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στο 9ο game, με τον Djokovic να επιστρέφει από το 0-40 και να σβήνει 4 break points συνολικά, κρατώντας το σερβίς του για το 6-3.

Κάτι αντίστοιχο, που στοίχισε ακόμα περισσότερο στον Κύργιο, συνέβη στο 3ο σετ, με τον 27χρονο να είναι μπροστά στο 4-4, 40-0 και να χάνει την ευκαιρία να προηγηθεί με 5-4, δείχνοντας χαλάρωση στο σερβίς του. Ο Djokovic το εκμεταλλεύτηκε, κέρδισε 5 συνεχόμενους πόντους στο αντίπαλο σερβίς και με ένα break σε ένα game που έμοιαζε τελειωμένο, πέρασε μπροστά με 5-4 και σέρβιρε στη συνέχεια για το 6-4.

Ισορροπημένο ήταν το 4ο σετ, στο οποίο ο Κύργιος κράτησε το σερβίς του σε όλα τα games και γενικά κανείς δεν έφτασε σε break point.

Για ακόμα μια φορά ο Djokovic ήταν ο καλύτερος παίκτης στο κρισιμότερο σημείο, που δεν ήταν άλλο από το tie-break. Μένοντας αλάνθαστος, ο Novak προηγήθηκε με 6-1 και το μόνο που κατάφερε ο Κύργιος ήταν να σβήσει τα 2 πρώτα championship points, με το σερβίς του. Στο 3ο και 1ο στο δικό του σερβίς, ο Djokovic "σφράγισε" τη νίκη, την ώρα που μόλις είχε συμπληρωθεί και η 3η ώρα του τελικού.

Τα λόγια περιττεύουν μπροστά στον τεράστιο Novak Djokovic, που είναι πλέον 7 φορές πρωταθλητής στο Wimbledon, κερδίζοντας τα 7 τρόπαιά του στις 11 τελευταίες διοργανώσεις στο SW19.

O σπουδαίος Σέρβος τενίστας χρειάζεται ένα ακόμα τρόπαιο στο Centre Court για να ισοφαρίσει το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, τους 8 τίτλους του Roger Federer.

Σήμερα έγινε ο 1ος παίκτης που έπαιξε για 32η σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης στην ιστορία, ενώ έφτασε τους 21 Grand Slams τίτλους, πλησιάζοντας ξανά το κορυφαίο ρεκόρ στον έναν τίτλο (Rafael Nadal, 22).

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots