Djokovic: "Θα περιμένω τα νέα από την Αμερική" (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC
tn team Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 - 0:13

Ο Novak Djokovic αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο US Open στο τέλος του καλοκαιριού, όμως περιμένει με αισιοδοξία τις εξελίξεις και εξέφρασε την επιθυμία του να παίξει στο αμερικανικό Grand Slam.

Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Wimbledon, λίγο μετά τον θρίαμβό του στον τελικό, ο Djokovic ρωτήθηκε για το πως νιώθει που κέρδισε τον 7ο τίτλο του στο Wimbledon.

"Είναι απίστευτο. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή τη στιγμή πως νιώθω. Έχω πει πολλές φορές πόσο ξεχωριστό είναι αυτό το τουρνουά για μένα, επειδή είναι το πρώτο τουρνουά που είδα ως παιδί. Το να βλέπω τους παίκτες να αγωνίζονται στο γρασίδι του Wimbledon με ώθησε όταν ήμουν παιδί να ακολουθήσω το όνειρό μου και να γίνω τενίστας, το οποίο και εκπληρώθηκε. Σε κάθε μου νίκη σ' αυτό το τουρνουά ένιωθα διαφορετικά. Το να το κάνω τώρα, έχοντας εδώ μαζί μου όλη την οικογένειά μου και τους κοντινούς μου ανθρώπους, ήταν πολύ όμορφο."

Για τη στήριξη που έλαβε από τον κόσμο στο Λονδίνο όλες αυτές τις μέρες, ο Nole σχολίασε: "Ένιωσα τη στήριξη και την αγάπη του κοινού σήμερα. Είμαι ευγνώμων γι' αυτό. Δεν είναι μυστικό πως όλοι οι παίκτες θέλουμε τη στήριξη του κόσμου σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε. Στο τέλος της ημέρας, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά και στο πνευματικό κομμάτι. Είναι ευκολότερο να ξεπεράσεις τα εμπόδια σε κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες, όταν νιώθεις τη στήριξη του κόσμου."

Κάνοντας τον απολογισμό όλης της σεζόν μέχρι τώρα, είπε: "Αυτή η σεζόν δεν ήταν η ίδια με τις προηγούμενες. Ο τρόπος που ξεκίνησε με επηρέασε αρκετά. Οι πρώτοι μήνες του χρόνου ήταν πολλοί δύσκολοι για μένα. Πνευματικά και συναισθηματικά δεν ήμουν καλά. Ήθελα πολύ να παίξω, αλλά μόλις μπήκα στο γήπεδο στο Ντουμπάι, ένιωσα μεγάλη πίεση ότι δεν θα είμαι αρκετά καλός. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα πως δεν θα ήταν εύκολο, αλλά αργά ή γρήγορα ήξερα ότι θα έβρισκα το καλύτερό μου τένις. Ιστορικά, το Wimbledon ήταν πάντα ένα πολύ σημαντικό μέρος για τη ζωή μου και για την καριέρα μου. Το 2018, μετά τα προβλήματα με τον αγκώνα μου, το Wimbledon ήταν το πρώτο Grand Slam που έπαιξα. Και με βοήθησε να κερδίσω αργότερα το US Open και το Australian Open το 2019. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι τόσο σημαντικό τουρνουά για μένα και μετά απ' όσα συνέβησαν αυτή τη χρονιά είναι ανακούφιση που κέρδισα αυτό το τρόπαιο, του δίνει μεγαλύτερη αξία και ακόμα περισσότερο συναίσθημα. Δεν νιώθω ότι βιάζομαι και πως θα έχω τελειώσει σε έναν χρόνο ή σε δυο, δεν το σκέφτομαι αυτό. Θέλω απλά να κρατήσω το σώμα μου σε καλή κατάσταση, γιατί είναι σημαντικό να συνεχίσω να παίζω σ' αυτό το επίπεδο."

Όσο για τη συνέχεια και το τι σκοπεύει να κάνει ενόψει και του US Open: "Θα κάνω διακοπές και δεν ξέρω αν θα παίξω σε κάποιο τουρνουά σύντομα. Θα ξεκουραστώ σίγουρα τις δυο επόμενες εβδομάδες, ήταν πολύ δύσκολο και απαιτητικό τουρνουά. Θα περιμένω μήπως έρθουν καλά νέα από την Αμερική, γιατί θέλω πολύ να πάω εκεί. Θα ήθελα να παίξω και σε δυο τουρνουά πριν το US Open. Για να είμαι ειλικρινής, δε νομίζω να παίξω σε κάποιο τουρνουά απλά για να παίξω. Απ' ότι καταλαβαίνω, αν κερδίσεις κάποιο Slam μπαίνεις αυτόματα στο ATP Finals, εκτός αν είσαι κάτω από το Top 20. Με τους πόντους που έχω μέχρι τώρα, θεωρώ ότι θα είμαι στο Top 20. Δεν νιώθω κάποια πίεση να παίξω σε τουρνουά για τους βαθμούς. Έχω το ρεκόρ των περισσότερων εβδομάδων στο Νο.1 του κόσμου, κάτι για το οποίο δούλεψα πολύ σκληρά και ήταν πολύ δύσκολο να το κάνω. Ο Goran (Ivanisevic) και εγώ θα μιλήσουμε για το πρόγραμμα. Θα δούμε τι νέα θα έχουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες τις επόμενες εβδομάδες. Μπορεί να παίξω επίσης στο Laver Cup ή στο Davis Cup, θα δούμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots