Το Wimbledon πήρε μια μεγάλη απόφαση για το διπλό

 
Το Wimbledon πήρε μια μεγάλη απόφαση για το διπλό
© AELTC/Joel Mukland
tn team Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 - 16:05

Μετά από αρκετές αντιδράσεις, οι διοργανωτές του Wimbledon αποφάσισαν να κάνουν τη μεγάλη αλλαγή και από το 2023 να είναι best-of-three οι αγώνες για το διπλό των ανδρών.

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις τα τελευταία χρόνια για την επιμονή του Wimbledon να είναι το μόνο τουρνουά του χρόνου που διατηρεί τη μορφή των best-of-five αγώνων (στα 3 κερδισμένα σετ) στα διπλά, από ολόκληρο το καλαντάρι. Με ανακοίνωσή του, το All England Club ενημέρωσε πως από το τουρνουά του 2023, οι αγώνες θα είναι best-of-three, δηλαδή στα 2 κερδισμένα σετ, όπως συμβαίνει ήδη σε όλα τα υπόλοιπα Grand Slams.

Πολλοί παίκτες που δίνουν προτεραιότητα στο μονό, θυσίαζαν το διπλό τα τελευταία χρόνια γι' αυτό το λόγο. Ένας απ' αυτούς ήταν και ο Νικ Κύργιος, που είχε αποσύρει πέρσι τη συμμετοχή του από το τουρνουά, μαζί με τον Θανάση Κοκκινάκη.

Επιπλέον, υπήρξε θέμα και με τη διάρκεια των αγώνων, καθώς το Wimbledon ως γνωστόν είναι και ένα βροχερό Slam, επομένως οι μεγάλoι σε διάρκεια αγώνες διπλού, έβαζαν έναν επιπλέον πονοκέφαλο στους διοργανωτές. Αξίζει να σημειωθεί πως ο περσινός τελικός του διπλού ανδρών, όπου οι Matthew Ebden και Max Purcell κέρδισαν τους Nikola Mektic και Mate Pavic με 7-6 (5), 6-7 (3), 4-6, 6-4, 7-6 (2), ξεπέρασε τις 4 ώρες σε διάρκεια, ενώ ο τελικός του 2019 είχε πλησιάσει τις 5 ώρες!

"Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από πολλές διαβουλεύσεις και η αλλαγή θα φέρει το Wimbledon σε ευθυγράμμιση με τα υπόλοιπα Grand Slams. Θα παρέχει μεγαλύτερη βεβαιότητα στον προγραμματισμό των αγώνων κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και ελπίζουμε πως θα ενθαρρύνει ακόμα περισσότερους παίκτες να συμμετέχουν στο διπλό του Wimbledon", αναφέρει η ανακοίνωση του All England Club.

Να σημειωθεί πως εκτός απροόπτου, θα μπορέσουν να μπουν απευθείας στο ταμπλό του διπλού του Wimbledon και οι αδερφοί Τσιτσιπά, που πριν λίγες μέρες πέτυχαν την πρώτη τους νίκη σε Grand Slam διοργάνωση και αναμένεται να κερδίσουν κι άλλο έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots