Djokovic: "Δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά παίκτη σαν τον Alcaraz!"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC
tn team Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 - 23:26

Πολύ μεγάλες κουβέντες είπε για τον νέο πρωταθλητή του Wimbledon o Novak Djokovic.

Ο κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων, εξήγησε στην συνέντευξη Τύπου του στο Wimbledon μετά τον χαμένο τελικό από τον Carlos Alcaraz, πως δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά παίκτη σαν τον Ισπανό. Στάθηκε στην πολύ εντυπωσιακή προσαρμοστικότητα, που του επέτρεψε να βγάλει μια σεζόν στο γρασίδι αήττητος (12-0) ενώ πριν από αυτήν είχε παίξει μόνο 6 επίσημους αγώνες σ' αυτή την επιφάνεια, αλλά και στον τρομερό συνδυασμό των χαρισμάτων που συνδυάζει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως με κάποιο τρόπο έχει πάρει τα καλά και από τους τρεις "μεγάλους" του τένις!

"Τον τελευταίο χρόνο όλοι μιλάνε για το πως το παιχνίδι του συμπεριλαμβάνει στοιχεία του Roger, του Rafa και δικά μου. Συμφωνώ με αυτό. Νομίζω πως έχει πάρει τα καλύτερα στοιχεία και των τριών μας", είπε συγκεκριμένα ο Djokovic, που συνέχισε:

"Έχει μια απίστευτη πνευματική δύναμη και ωριμότητα για 20 ετών. Είναι φοβερό. Έχει την ψυχολογία του 'ταύρου', το μαχητικό πνεύμα και τις αμυντικές ικανότητες που έχουμε δει στον Rafa όλα αυτά τα χρόνια. Το backhand με τα δυο χέρια από θέση άμυνας, που είναι η προσωπική μου δύναμη εδώ και πολλά χρόνια, το έχει επίσης.

Ποτέ δεν έχω παίξει με κάποιον σαν κι αυτόν. Ο Roger και ο Rafa προφανώς είχαν τα δυνατά τους σημεία και τις αδυναμίες τους, ο Carlos είναι πολύ ολοκληρωμένος. Έχει τρομερές ικανότητες προσαρμοστικότητας και αυτό είναι το κλειδί μιας μακροχρόνιας καριέρας σε όλες τις επιφάνειες."

Για την εντυπωσιακή προσαρμογή του Ισπανού στο χορτάρι, είπε: "Στο χώμα δεν με εξέπληξε που έπαιζε έτσι γιατί είναι η επιφάνεια στην οποία μεγάλωσε. Το παιχνίδι του ταιριάζει στο χώμα και ίσως και στις πιο αργές σκληρές επιφάνειες. Αλλά στο χορτάρι με εξέπληξε. Τους εξέπληξε όλους με το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε στο χορτάρι φέτος. Δεν είχε τόσες πολλές νίκες στα προηγούμενα τουρνουά που έπαιξε σ' αυτή την επιφάνεια. Το Queen's πιστεύω πως τον βοήθησε αρκετά για να ξεκινήσει ένα momentum, κέρδισε καλούς παίκτες εκεί. Δεν τον περιμέναμε να είναι τόσο καλός στο χορτάρι και εκείνος απέδειξε πως είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, οπότε του βγάζω το καπέλο. Παίζει φανταστικό τένις σε διαφορετικές επιφάνειες και του αξίζει να βρίσκεται στο Νο.1."

Για το αν περιμένει να έχει ένα μεγάλο rivalry μαζί του: "Το ελπίζω, για το δικό μου καλό! Εκείνος σίγουρα θα είναι στο tour για πολύ καιρό ακόμα, εγώ δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα είμαι τριγύρω. Έχουμε παίξει μόνο 3 αγώνες, ήδη είχαμε 2 φέτος και ήταν σε τελικές φάσεις Grand Slam. Ελπίζω να παίξουμε και στο US Open, γιατί όχι; Θεωρώ πως είναι καλό για το άθλημα, το Νο.1 και το Νο.2 του κόσμου να παίζουν αντίπαλοι για 5 σετ και σχεδόν για 5 ώρες. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο για το άθλημα."

Τέλος, ο Novak μίλησε φυσικά και για το παιχνίδι και για το αν υπήρξε κάτι για το οποίο να έχει μετανιώσει σήμερα, αλλά επέστρεψε ξανά στον Alcaraz: "Ναι, μετάνιωσα για κάποια πράγματα γιατί είχα τις ευκαιρίες μου. Θα μπορούσα να κλείσω καλύτερα το tie-break στο 2ο σετ. Πρέπει όμως να του δώσουμε τα εύσημα για τις εκπληκτικές άμυνες που έβγαλε και τα περάσματά του, που του έδωσαν και το break στο 5ο σετ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots