Vondrousova: "Είμαι πρωταθλήτρια Grand Slam και κανείς δεν μπορεί να μου το πάρει αυτό"

 
Marketa Vondrousova
Marketa Vondrousova © AELTC / Andrew Baker
tn team Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 - 12:09

Η Marketa Vondrousova μίλησε για το σπουδαίο επίτευγμα της κατάκτησης Grand Slam τίτλου, το στόχο να κερδίσει περισσότερα majors, αλλά και τη δημοφιλία που είχε αυτές τις μέρες στα αποδυτήρια. 

Ό,τι και αν συμβεί από δω και πέρα στην καριέρα της, η Vondrousova θα μείνει στην ιστορία του τένις ως μια πρωταθλήτρια Grand Slam και αυτό κανείς δεν μπορεί να της το στερήσει, όπως σημείωσε και η ίδια σε χθεσινή της συνέντευξη.

"Όταν έχεις έναν τίτλο σε Grand Slam, κανείς δεν μπορεί να σου το πάρει. Είσαι λίγο πιο ήρεμος, γιατί ξέρεις ότι το έχεις καταφέρει ήδη. Παρόλα αυτά νιώθω ήδη πως θέλω περισσότερα, πως θέλω να πάω για το δεύτερο. Αυτός θα είναι ο στόχος μου από δω και πέρα και πλέον βρίσκομαι και στο Top 10, οπότε νιώθω πως θα με παρακολουθούν όλοι. Τα υπόλοιπα κορίτσια θα θέλουν να με κερδίσουν, αν και νομίζω πως αυτό είναι καλό να το έχουμε."

Για τον πρώτο τελικό σε Slam, που είχε παίξει το 2019 στο Roland Garros: "Στον πρώτο τελικό που έπαιξα σε Grand Slam ήμουν μικρό κορίτσι, ήμουν μόνο 19. Δεν μπόρεσα να απολαύσω εκείνη τη στιγμή, η Ash (Barty) είχε παίξει χωρίς άγχος και απλά με συνέτριψε. Κατέληξα πολύ λυπημένη, έκλαψα πολύ και σκέφτηκα πως αν ξανασυνέβαινε αυτό, να παίξω σε έναν τελικό, θα ήθελα να απολαύσω τη στιγμή."

Τέλος, η Vondrousova μίλησε και για το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια πριν από τον αγώνα και την ενθάρρυνση που πήρε από άλλες παίκτριες: "Είναι ωραίο να το βλέπεις αυτό, νιώθω πως στο τένις είναι δύσκολο να έχεις σχέσεις με άλλους παίκτες. Πολλοί μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία πριν το παιχνίδι. Ξέρω πως και η Ons είναι δημοφιλής στα αποδυτήρια, είναι σπουδαία παίκτρια και εξαιρετικός άνθρωπος, οπότε λυπήθηκα λίγο όταν την είδα να κλαίει. Είμαι σίγουρη πως θα έχει πολλές ευκαιρίες ακόμα μπροστά της."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots