Wimbledon: Επιτρέπει το coaching από το 2023

 
Wimbledon: Επιτρέπει το coaching από το 2023
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 - 13:31

Το Wimbledon ανακοίνωσε πως θα επιτρέπεται το coaching από τη διοργάνωση του 2023, που σημαίνει πως σε όλα τα τουρνουά πλέον θα είναι επιτρεπτό.

Σε ευθυγράμμιση με τα υπόλοιπα Grand Slams, το Wimbledon θα επιτρέπει και αυτό το coaching από το 2023.

Οι διοργανωτές του Wimbledon αποτελούν σε μεγάλο βαθμό τους θεματοφύλακες των παραδόσεων του αθλήματος του τένις, ως εκ τούτου ήταν και το τουρνουά που αποφάσισε να κάνει τελευταίο αυτό το βήμα και να νομιμοποιήσει το coaching.

Το All England Club ωστόσο ανακοίνωσε αυτό το μεγάλο βήμα, που σημαίνει πως πιθανότατα το Wimbledon του 2022 ήταν το τελευταίο μεγάλο τουρνουά στο οποίο απαγορευόταν το coaching εν μέσω αγώνων.

Τότε μάλιστα, το ιστορικότερο κλαμπ του κόσμου είχε εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια με την τάση που επικρατούσε στα υπόλοιπα τουρνουά: "Είμαστε ενάντιοι στη φιλοσοφία αυτή. Πιστεύουμε πως είναι ένα άθλημα μονομάχων, ένα ατομικό άθλημα, όπου βγαίνεις έξω στο γήπεδο και είσαι απολύτως μόνος σου."

Το Wimbledon τελικά ήρθε σε ευθυγράμμιση με τα υπόλοιπα Slams, αλλά και με το ATP Tour, που επίσης αρκετά πρόσφατα νομιμοποίησε το coaching. Είναι άλλωστε κάτι που δεν έχει προκαλέσει προβλήματα από τότε που επιτρέπεται, καθώς και για κάτι που ούτως ή άλλως γινόταν από τους περισσότερους, όπως έχει ειπωθεί και από τον Στέφανο Τσιτσιπά, αφού οι παίκτες είχαν βρει κώδικες επικοινωνίας με τους προπονητές τους ώστε να μπορούν να δέχονται οδηγίες και να μην τιμωρούνται.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots