Bartoli: "Το Wimbledon με έσωσε από τη νευρική ανορεξία"

 
Bartoli: "Το Wimbledon με έσωσε από τη νευρική ανορεξία"
tn team Κυριακή, 02 Ιουλίου 2023 - 19:25

Η Marion Bartoli μίλησε για τη νευρική ανορεξία που αντιμετώπισε πριν μερικά χρόνια και το ρόλο που έπαιξε το Wimbledon στο να τη νικήσει.

H Bartoli έχει περάσει ακραίες φάσεις με τη διατροφική της διαταραχή. Από τα πολλά κιλά έφτασε στη νευρική ανορεξία και, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη που παραχώρησε για την The Guardian, το Wimbledon έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε όλο αυτό.

Λίγο αφού κατέκτησε το μοναδικό της Grand Slam τίτλο στο Λονδίνο το 2013, η Γαλλίδα τενίστρια έβαλε τέλος στην καριέρα της, ενώ ήταν μόλις 28 ετών, εξαιτίας των κιλών της και των προβλημάτων που είχε με τους τραυματισμούς.

Κι ενώ σε όλη την επαγγελματική της καριέρα η Bartoli αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα κιλά της, λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε στο Wimbledon για να παίξει στα legends και η εικόνα της ήταν πολύ διαφορετική.

"Ήταν σίγουρα η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου. Αργά και σταθερά πήγαινα προς την ανορεξία. Πρώτα, ήθελα απλά να χάσω λίγο βάρος. Αργότερα, έγινε εμμονή. Έπαιξε ρόλο και η πνευματική μου δύναμη ως αθλήτρια, καθώς ξεκίνησα λέγοντας στον εαυτό μου ότι δεν θα φάει, αλλά αυτό έφτασε πολύ μακριά. Κατέστρεψα το σώμα μου και έκανα μεγάλο κακό στην υγειά μου. Οι γονείς μου προσπαθούσαν να με βοηθήσουν, αλλά όταν κολλάει το μυαλό σου αρνείσαι κάθε βοήθεια."

Το 2016 χτύπησε το καμπανάκι για την Bartoli στο Wimbledon, όταν ο διευθυντής του τουρνουά τότε, Philip Brook, αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο τουρνουά των legends.

"Ο Philip μου είπε πως δεν θα με άφηνε να παίξω, για να μη ρισκάρει πως θα πάθω ανακοπή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό με σόκαρε, μου στέρησαν το τένις σε εκείνη τη φάση και το τένις είναι το μόνο πράγμα που δεν αντέχω να μου στερούν. Είπα στον εαυτό μου πως έπρεπε να κάνω κάτι. Το Wimbledon, κατά μια έννοια, με έσωσε. Το Wimbledon με έκανε αυτό που είμαι και το Wimbledon με έσωσε 3 χρόνια αργότερα. Αν δεν συνέβαινε αυτό, τότε πιθανότητα θα χειροτέρευα όλο και περισσότερο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots