350 Grand Slam νίκες ο Djokovic (vid)

 
350 Grand Slam νίκες ο Djokovic (vid)
© AELTC
tn team Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 - 22:14

O Novak Djokovic πανηγύρισε την 350ή νίκη του σε Grand Slam διοργάνωση και έκανε ένα ακόμα βήμα προς τον 8ο τίτλο του στο Wimbledon και 24ο Slam συνολικά.

Τα ασύλληπτα σερί και ρεκόρ συνεχίζονται για τον Novak Djokovic, όπως ακάθεκτη συνεχίζεται και η πορεία του στο Wimbledon.

Ο 36χρονος Σέρβος τενίστας πήρε τη νίκη με 6-3, 7-6 (4), 7-5 επί του Jordan Thompson και εξασφάλισε την παρουσία του στον 3ο γύρο του Wimbledon, όπου έχει πια 30 συνεχόμενες νίκες.

Παράλληλα, έχει 23 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις Grand Slam διοργανώσεις, ενώ συνολικά έφτασε τις 350 νίκες σε Grand Slam, ένα ορόσημο που είναι μόλις ο 3ος που καταφέρνει σε άνδρες και γυναίκες, μετά από τους Roger Federer (369) και Serena Williams (365).

Ο Thompson έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια απέναντι στον 7 φορές πρωταθλητή του Wimbledon, ήταν όμως αδύνατο να τον σταματήσει. Ο Novak δεν κινδύνεψε με break point σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ "έσπασε" το σερβίς του Αυστραλού στα μέσα του 1ου σετ για το 4-2.

Στο 2ο σετ είχε ευκαιρίες που δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε break, ωστόσο έκανε ακόμα ένα άψογο tie-break και επιβλήθηκε με 7-4. Στο 3ο σετ έκανε το break στο 12ο game για το 7-5 και έτσι ολοκλήρωσε το ματς σε 2 ώρες και 28 λεπτά.

Ακόμα ένα βήμα έγινε προς το 24ο Slam και 8ο τίτλο στο Wimbledon, με το οποίο μπορεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Roger Federer.

Στον 3ο γύρο ο Novak θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Tomas Martin Etcheverry και Stan Wawrinka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots