Σάκκαρη: "Πώς να αισθάνομαι; Με βλέπετε να κλαίω..."

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Julien Crosnier/FFT
tn team Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 - 11:04

Η Μαρία Σάκκαρη δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση στην χθεσινή της συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της από τη Marta Kostyuk στο Wimbledon και "έσπασε", όταν ρωτήθηκε για το πως αισθάνεται.

"Με βλέπετε να κλαίω, πώς να αισθάνομαι;" απάντησε η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, συνεχίζοντας: "Έχασα τις δυο τελευταίες μου πρεμιέρες σε Grand Slam, τι θέλετε να αισθάνομαι; Δε νομίζω πως είναι η σωστή ερώτηση όταν βλέπεις κάποιον να κλαίει..."

Πιο ψύχραιμη, στη συνέχεια, πρόσθεσε: "Τις δυο τελευταίες σεζόν δυσκολεύομαι πολύ στα Grand Slam. Μετά τον ημιτελικό στο US Open δεν είχα καλά αποτελέσματα. Ίσως βάζω πολλή πίεση στον εαυτό μου, ίσως επειδή θέλω να τερματίσω ξανά στο Top 8 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι δύσκολο να το διαχειριστώ."

Για το αν είναι σημαντικότερο το πνευματικό ή το σωματικό κομμάτι, είπε: "Όλα μαζί είναι η συνταγή της επιτυχίας. Πιστεύω πως έχω όλα όσα αναφέρατε, παρότι πνευματικά δυσκολεύομαι κάποιες ορισμένες στιγμές, όπως όταν παίζω σε έναν ημιτελικό, τελικό ή σε 1ο γύρο Slam."

Μίλησε και για το 6-0 με το οποίο κέρδισε το 1ο σετ, το οποίο δεν είχε καμία σημασία για εκείνη: "Δεν έχει σημασία το 6-0, δεν σημαίνει τίποτα. Η άλλη κοπέλα είναι στο Top 40 του κόσμου. Δεν θα μου χαρίσει το ματς με 6-0, 6-0, θα επιστρέψει και θα παίξει καλά. Απλά έχασα το ματς."

Τέλος, για τον στόχο της γι' αυτή τη σεζόν: "Είναι αβέβαιο, είναι δύσκολο να μιλήσω γι' αυτό αυτή τη στιγμή, έχοντας χάσει σε δυο 1ους γύρους Grand Slam. Χάνεις την ευκαιρία να κερδίσεις πόντους, αν και υπάρχουν ακόμα πολλά μεγάλα τουρνουά και μια εβδομάδα μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Ο στόχος είναι να τερματίσω στο Top 8 τη χρονιά, αλλά μετά τα δυο τελευταία Slam έχει απομακρυνθεί αυτό για μένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots