Federer: "Ελπίζω να κερδίσει το Wimbledon o Djokovic"

 
Federer: "Ελπίζω να κερδίσει το Wimbledon o Djokovic"
© REUTERS/Hannah Mckay
tn team Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 - 13:29

O Roger Federer δεν θα "πειραχτεί" αν ο Novak Djokovic ισοφαρίσει το ρεκόρ του στο Wimbledon την επόμενη εβδομάδα, αντιθέτως το ελπίζει, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Μιλώντας στο CNN κατά την παρουσία του στο Wimbledon αυτή την εβδομάδα, ο Federer αναφέρθηκε στον Djokovic και στο ενδεχόμενο να σηκώσει σε λίγες μέρες τον 8ο τίτλο του στο Wimbledon και να ισοφαρίσει το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών στη διοργάνωση.

"Είναι μια μεγάλη στιγμή για εκείνον. Εγώ είχα τις στιγμές μου, κέρδισα 8 τίτλους εδώ, 5 απ' αυτούς συνεχόμενους, ήταν φανταστικά. Αν κάποιος το ισοφαρίσει ή το ξεπεράσει αυτό, θα είναι επειδή του αξίζει. Και εμένα παλιότερα με παρακινούσε να σπάω τα ρεκόρ, αλλά όταν καθίσεις και δεις τα πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά, σταματάει να σε ενδιαφέρει. Τότε είναι που χαλαρώνεις και μπορείς να ευχαριστηθείς τα επιτεύγματά σου", είπε ο Federer.

Για το ενδεχόμενο να κερδίσει ο Djokovic τον 8ο τίτλο του στο Wimbledon αυτές τις ημέρες, ο Ελβετός σημείωσε: "Ελπίζω να τα καταφέρει! Πιστεύω πως οποιαδήποτε στιγμή γράφεται ιστορία, το τένις μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Είναι κάτι που ξεπερνάει όλα τα αθλήματα, όπως όταν κέρδισε το 23ο Slam του στο Παρίσι. Θα ήταν καλά νέα και για εκείνον, αλλά και για το παιχνίδι. Πιστεύω πως είναι το φαβορί και δεν θα με εκπλήξει αν τον δούμε να σηκώνει ακόμα έναν τίτλο στο Wimbledon."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots