Ο Rune απέκλεισε και τον Dimitrov (vid)

 
Holger Rune
Holger Rune © AELTC
tn team Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 - 22:27

O Holger Rune συνεχίζει την μεγάλη πορεία του στο Wimbledon, αποκλείοντας και τον Grigor Dimitrov, για να μπει στον 3ο του προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Μετά τους δυο προημιτελικούς στο Roland Garros (2022, 2023), o Holger Rune προκρίθηκε και σε έναν προημιτελικό στο Wimbledon.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες ο 20χρονος Δανός δεν είχε καμία νίκη στο All England Club στην καριέρα του, όμως σήμερα πανηγύρισε την 4η συνεχόμενη και εξασφάλισε την παρουσία του στους καλύτερους "8" του τουρνουά.

Απέναντι στον Grigor Dimitrov, που έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά και δεν είχε χαμένο σετ στους 3 πρώτους γύρους, ο Rune έχασε το 1ο σετ, κινδύνεψε σε 2ο και 3ο, αλλά τελικά τα κέρδισε και επιβλήθηκε με 3-6, 7-6 (6), 7-6 (4), 6-3.

Πιο αναλυτικά, ο 20χρονος βρέθηκε πίσω με 3-6, 1-3, αλλά επέστρεψε εγκαίρως στο 2ο σετ, στο οποίο είχε 3 χαμένα set points, μέχρι τελικά να το κερδίσει στο tie-break με 8-6.

Στο 3ο σετ χρειάστηκε να σερβίρει 2 φορές για την παραμονή του σ' αυτό, στο 4-5 και στο 5-6, το έκανε όμως χωρίς πρόβλημα και στη συνέχεια ήταν καλύτερος για άλλο ένα tie-break. Προηγήθηκε με 5-1 και με 6-3, για να το κλείσει τελικά στο 7-4 και να προηγηθεί στα σετ.

Στο 4ο σετ το Νο.6 του κόσμου έκανε και το μοναδικό break, στο 6ο game για το 4-2, εξασφαλίζοντας έτσι ένα προβάδισμα νίκης που φρόντισε να διατηρήσει ως το τέλος, επιστρέφοντας από το 15-30 στο 9ο game, για να διαμορφώσει το τελικό 6-3.

Ο Rune απειλεί πια τον Στέφανο Τσιτσιπά για την 1η του είσοδο στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς για να τον ξεπεράσει θα χρειαστεί να κάνει άλλη μια νίκη.

Η αποστολή του βεβαίως δεν θα είναι εύκολη, αφού στα προημιτελικά την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Carlos Alcaraz και Matteo Berrettini, με το Νο.1 του κόσμου να έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots