Απίστευτη Jabeur - απέκλεισε και την Sabalenka και μπήκε ξανά στον τελικό! (vid)

 
Απίστευτη Jabeur - απέκλεισε και την Sabalenka και μπήκε ξανά στον τελικό! (vid)
© AELTC
tn team Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 - 19:38

Μετά την Elena Rybakina, η Ons Jabeur απέκλεισε και την Aryna Sabalenka, μπαίνοντας για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Wimbledon!

Η Jabeur πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό ματς, ενώ για 2η συνεχόμενη αναμέτρηση επέστρεψε από σετ πίσω απέναντι σε ένα μεγάλο φαβορί, όπως είχε κάνει και χθες απέναντι στη Rybakina.

Μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά μάχης, η Jabeur επιβλήθηκε της Sabalenka με 6-7 (5), 6-4, 6-3 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Wimbledon, όπου θα βρεθεί για 2η διαδοχική χρονιά.

Θυμίζουμε πως πέρσι είχε ηττηθεί στον τελικό από την Rybakina. Επίσης αυτός θα είναι ο 3ος τελικός της στα 5 τελευταία Grand Slams!

Η σημερινή ανατροπή ήταν ακόμα δυσκολότερη απ' αυτή που πέτυχε χθες η Jabeur, καθώς μετά το χαμένο tie-break στο 1ο σετ, στο οποίο καμία από τις δυο δεν έφτασε στο break, βρέθηκε πίσω με break στο 2ο σετ!

Η Sabalenka προηγήθηκε συγκεκριμένα με 4-2 και έφτασε δυο service games μακριά από την πρόκριση στον τελικό, που θα την έφερνε και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για 1η φορά!

Στο 8ο game ωστόσο η Λευκορωσίδα έχασε 2 game points και τελικά δεν μπόρεσε να κάνει το 5-3, με την Jabeur να παίρνει το break και να ισοφαρίζει σε 4-4. Στο αμέσως επόμενο game έσβησε και break point η Τυνήσια, για να κρατήσει το σερβίς της και να προηγηθεί με 5-4.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η Jabeur έκανε μεγάλο ματς και απλώς η Sabalenka ήταν ελάχιστα καλύτερη. Μετά την επιστροφή της στο 2ο σετ τα πάντα άλλαξαν, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το momentum και ήταν πια αισθητά η καλύτερη παίκτρια στο γήπεδο.

Με δεύτερο διαδοχικό break έκλεισε το 2ο σετ για το 6-4, ενώ στο 3ο σετ έκανε το break για να περάσει μπροστά με 4-2 και είχε δυο match points και για το 6-2. Η Sabalenka πάλεψε, μείωσε σε 5-3, όμως ήταν αναπόφευκτος ο αποκλεισμός, με την Jabeur να παίρνει άριστα και υπό πίεση, "κλειδώνοντας" τη νίκη στο σερβίς της για το 6-3.

H Jabeur, η οποία έχει χάσει τους 7 από τους 11 προηγούμενους τελικούς στην καριέρα της, θα είναι συνολικά για 12η φορά σε έναν τελικό και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο της, 1ο σε Grand Slam διοργάνωση, όπου έχει 2 χαμένους τελικούς.

Απέναντί της το Σάββατο θα βρεθεί η Marketa Vondrousova, που και εκείνη θα διεκδικήσει τον 1ο της Grand Slam τίτλο, παίζοντας για 2η φορά σε τελικό μετά το Roland Garros του 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots