Alcaraz vs Djokovic: Το απόλυτο rematch

 
Alcaraz vs Djokovic: Το απόλυτο rematch
© AELTC
tn team Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 - 8:44

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε! Θα καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Carlos Alcaraz και να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2023, ή θα πάρει τη ρεβάνς ο Novak Djokovic και θα φτάσει τις 8 κατακτήσεις στο Wimbledon και τα 25 Grand Slam καριέρας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον σημερινό τελικό.

Carlos Alcaraz και Novak Djokovic θα αναμετρηθούν για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Wimbledon την Κυριακή (14/07) στις 16:00 ώρα Ελλάδας (Novasports Prime).

Αυτή θα είναι η 6η συνάντηση των δυο σπουδαίων παικτών, με τον Djokovic να έχει κερδίσει τις 3 από τις 5 προηγούμενες (3-2). Στις νίκες του συμπεριλαμβάνονται και οι δυο πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους, στον τελικό του Σινσινάτι τον Αύγουστο του 2023 και στα ημιτελικά του ATP Finals το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. O Alcaraz, παραδόξως έχει κερδίσει τη μοναδική συνάντησή τους στο χορτάρι, που ήταν στον επικό περσινό τελικό του Wimbledon, όπου ο Σέρβος ήταν το μεγάλο φαβορί, αλλά ο Ισπανός πήρε τη νίκη στα 5 σετ.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά, οι πιθανότητες είναι πιο μοιρασμένες και ο Alcaraz είναι ο υπερασπιστής του τίτλου, αλλά και ο πρωταθλητής του πιο πρόσφατου Grand Slam, του Roland Garros.

Στα 21 του μόλις χρόνια, ο πρωταθλητής από τη Μούρθια θα διεκδικήσει τον 4ο Grand Slam τίτλο του, μετά το US Open του 2022, το Wimbledon του 2023 και το Roland Garros του 2024. Αξίζει να σημειωθεί πως θα είναι και ο 4ος τελικός του σε Slam, δεν έχει χάσει δηλαδή κανέναν.

Στη σεζόν θα είναι ο 3ος τελικός του, μετά από τους 2 κερδισμένους τελικούς σε Indian Wells και Roland Garros, ενώ συνολικά στην καριέρα του θα είναι ο 19ος τελικός και θα διεκδικήσει τον 15ο τίτλο του (14-4).

Ο Djokovic από την πλευρά του θα βρεθεί σε έναν τελικό Grand Slam διοργάνωσης για 37η φορά στην αδιανόητη καριέρα του - έχει ήδη 6 περισσότερους από τον Roger Federer, που έχει το 2ο καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας.

Ο 37χρονος Σέρβος θα διεκδικήσει τον 25ο Grand Slam τίτλο του, κάτι που κανείς και καμιά δεν έχει καταφέρει στη συνολική ιστορία του αθλήματος, καθώς και το 8ο Wimbledοn, την ισοφάριση δηλαδή του ρεκόρ του πολυνίκη, Federer.

Στο All England Club θα είναι ο 10ος τελικός του και αυτό είναι ένα ακόμα σπουδαίο ρεκόρ που έχει στην κατοχή του, όντας ο μόνος παίκτης στην ιστορία που έχει παίξει σε τουλάχιστον 10 τελικούς σε 3 διαφορετικά Grand Slam τουρνουά!

Στη φετινή σεζόν, που δεν πήγε όπως προγραμμάτιζε, θα είναι ο 1ος τελικός, κάτι πρωτόγνωρο για τον ίδιο, να μην έχει κανέναν τελικό στο πρώτο εξάμηνο μιας σεζόν. Αυτό όμως μικρή σημασία έχει, αφού τις τελευταίες 2 εβδομάδες παίζει τένις υψηλού επιπέδου και αυτό τον έφερε σε ακόμα έναν μεγάλο τελικό, όπου οι πιθανότητές του πάντα είναι πολύ καλές, από την εμπειρία του και μόνο.

Συνολικά στην καριέρα του θα είναι ο 139ος τελικός και θα διεκδικήσει τον 99ο τίτλο του (98-40).

Αν επιστρέψει στον θρόνο του Wimbledon, o Djokovic θα βρεθεί και μόλις 410 βαθμούς μακριά από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και τον Jannik Sinner. Θυμίζουμε πως ο Σέρβος έχει στην κατοχή του ένα άπιαστο ρεκόρ 428 εβδομάδων παραμονής στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και απ' ότι φαίνεται θα έχει ακόμα ευκαιρίες για να το ανεβάσει ακόμα παραπάνω, πριν ολοκληρώσει την καριέρα του.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του τελικού πάντως ο Djokovic θα παραμείνει στο Νο.2 και ο Alcaraz στο Νο.3. Αν ο Ισπανός είναι ο νικητής, ο Sinner θα κρατήσει μια απόσταση ασφαλείας 1.110 βαθμών από τον Nole και ο Alcaraz θα υπολείπεται 330 βαθμών του Σέρβου.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (14/07):

Centre Court:
16:00 Carlos Alcaraz [3] v. Novak Djokovic [2] Novasports Prime

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots