WTA
H Masarova τρέλανε τους Ελβετούς στο Gstaad!

 
H Masarova τρέλανε τους Ελβετούς στο Gstaad!
H Masarova τρέλανε τους Ελβετούς στο Gstaad!
tennisnews team Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 - 18:27

Στα ημιτελικά του Ladies Championship Gstaad ολοκλήρωσε την πρώτη της εβδομάδα στο WTA Tour η Rebeka Masarova. H 16χρονη Ελβετίδα, στο πρώτο της τουρνουά στην WTA, κέρδισε μια πρώην Νο. 1 τενίστρια, δυο Top 40 παίκτριες και τρεις Top 100, φτάνοντας στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας της! Η 16χρονη Masarova, αναμένεται να κερδίσει περίπου 500 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη τη Δευτέρα!

Απίστευτα πράγματα έκανε η 16χρονη Rebeka Masarova στο Gstaad αυτή την εβδομάδα. Μόλις στην πρώτη της παρουσία σε τουρνουά της WTA, η νεαρή Ελβετίδα, η οποία είναι στο Νο. 797 της παγκόσμιας κατάταξης και πήρε wild card για το κυρίως ταμπλό του Ladies Championship Gstaad, κέρδισε στην πρεμιέρα της τη Jelena Jankovic, άλλοτε Νο. 1 στον κόσμο και νυν Νο. 27 στον κόσμο, με 1-6, 6-4, 6-2!

Χθες ζευγάρωσε τις επιτυχίες της, επικρατώντας της Anett Kontaveit με 7-6 (2), 4-6, 6-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Σήμερα, αναγκάστηκε να αγωνιστεί δυο φορές, εξαιτίας των βροχοπτώσεων που άφησαν πίσω το πρόγραμμα στην International διοργάνωση του Gstaad.

Στα προημιτελικά, έδωσε συνέχεια στην φανταστική της προσπάθεια, επικρατώντας της Annika Beck, Νο. 38 στον κόσμο, με 7-5, 6-2! Λίγο αργότερα αγωνίστηκε και στον πρώτο της ημιτελικό σε WTA διοργάνωση, αλλά δεν είχε αρκετές δυνάμεις και γνώρισε την ήττα από την επίσης Ελβετίδα, Viktorija Golubic, με 6-3, 6-2.

Η Golubic (δεξιά) προκρίθηκε στον τελικό του Gstaad, αλλά και οι δύο παίκτριες ήταν νικήτριες και φωτογραφήθηκαν μαζί μετά από τον ιστορικό ελβετικό ημιτελικό στο Gstaad:

Η Masarova, η οποία έχει ύψος 1,86 και ένα εντυπωσιακό σερβίς, έκανε αισθητή την παρουσία της στον κόσμο του τένις περίπου 1,5 μήνα πριν, όταν κατέκτησε το Roland Garros στα juniors. Η ταλαντούχα τενίστρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βασιλεία, από Ισπανίδα μητέρα και Σλοβάκο πατέρα.

Με την ονειρική εβδομάδα της στο Gstaad, η Masarova πραγματοποίησε μερικά πολύ εντυπωσιακά επιτεύγματα. Σημείωσε τις πρώτες 3 νίκες της στο tour, οι οποίες ήταν όλες Top 100 νίκες. Πέτυχε επίσης 2 Top 40 νίκες και μια Top 30 νίκη.

H Masarova αγκάλιασε την αδερφή της σε μια πολύ όμορφη στιγμή, μετά από την σπουδαία πρόκρισή της για τα ημιτελικά:

Από το Νο. 797 της WTA, όπου βρίσκεται σήμερα, αναμένεται να κερδίσει 480 θέσεις και να φτάσει στο Νο. 317 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα! Λίγες μέρες πριν γίνει 17 ετών, η Masarova θα γίνει το Νο. 9 της Ελβετίας, ενώ θα βελτιώσει κατά (πάρα) πολύ το career high της, που μέχρι σήμερα είναι η 793η θέση!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots