WTA
Παρέμεινε στο Νο.6 η Σάκκαρη

 
Παρέμεινε στο Νο.6 η Σάκκαρη
© James Gourley/Tennis Australia
tn team Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 - 17:14

Η Μαρία Σάκκαρη διατηρήθηκε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα. Πλησιάζει στο Top 20 η Martina Trevisan, που κέρδισε 5 θέσεις, ενώ 46 θέσεις κέρδισε η εντυπωσιακή 18χρονη Linda Noskova.

Δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στο Top 10 μετά και την πρώτη εβδομάδα της νέας σεζόν στη WTA, με την Iga Swiatek να είναι πάντα και με μεγάλη διαφορά στην 1η θέση. Η Ons Jabeur βρίσκεται στο Νο.2 και η Jessica Pegula στο Νο.3, ενώ την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν Caroline Garcia και Aryna Sabalenka.

Στο Νο.6 διατηρήθηκε η Μαρία Σάκκαρη, που έκανε ένα καλό τουρνουά την πρώτη εβδομάδα του 2023 για το United Cup, ενώ σταθερές έμειναν και πίσω της οι Coco Gauff στο Νο.7, η Daria Kasatkina στο Νο.8 και η Veronika Kudermetova στο Νο.9.

Στη μόνη αλλαγή του Top 10, η Madison Keys κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.10. Δυο θέσεις κέρδισε η Paula Badosa στο Νο.11, με τη Simona Halep να χάνει με τη σειρά της 2 θέσεις, πέφτοντας στο Νο.12.

Σημαντική άνοδο πέτυχε η Martina Trevisan, που κατάφερε με τις 5 θέσεις που κέρδισε να πλησιάσει πολύ στην πρώτη της είσοδο στο Top 20, ανεβαίνοντας για την ώρα στο Νο.22. Στο Νο.28 ανέβηκε η Irina-Camelia Begu, η οποία κέρδισε 6 θέσεις.

Τη σπουδαιότερη άνοδο στο Top 100 πραγματοποίησε η 18χρονη Linda Noskova, που ήταν η μεγάλη αποκάλυψη της προηγούμενης εβδομάδας, αφού ξεκινώντας από τα προκριματικά του τουρνουά της Αδελαΐδας κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό, κερδίζοντας μεταξύ άλλων τις Jabeur, Kasatkina και Azarenka. Η νεαρή Τσέχα τενίστρια κέρδισε 46 θέσεις και από το Νο.102 σκαρφάλωσε στο Νο.56, βελτιώνοντας το προηγούμενο career high της κατά 31 θέσεις.

Μεγάλη άνοδο είχε και η Rebeka Masarova, που προκρίθηκε στον πρώτο της WTA τελικό στο Ώκλαντ, επίσης ξεκινώντας από τα προκριματικά, για να αφήσει πίσω της 36 θέσεις και να μπει για 1η φορά στο Top 100 και συγκεκριμένα στο Νο.94 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, εκτός από τη Σάκκαρη που είναι βεβαίως σταθερά στο Top 10 εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο πλέον, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ βρίσκεται στο Νο.158, ενώ η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία έχασε δυο θέσεις αυτή την εβδομάδα, στο Νο.201.

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.307. Θυμίζουμε πως το career high της 19χρονης Ελληνίδας είναι το Νο.305 της WTA.

Από μια θέση κέρδισαν οι Μάρθα Ματούλα (Νο.552), Μιχαέλα Λάκη (Νο.590), Ελένη Χριστοφή (Νο.739) και Δήμητρα Παύλου (Νο.812), ενώ σταθερή στο Νο.953 έμεινε η Ελένη Κορδολαίμη.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots