WTA
Το όνομά της είναι Halep. Simona Halep

 
Το όνομά της είναι Halep. Simona Halep
Το όνομά της είναι Halep. Simona Halep
tennisnews team Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016 - 12:37

Αν το προηγούμενο τουρνουά τελείωσε με double bagel, το τωρινό τουρνουά έχει διπλό τελικό για την Simona Halep η οποία θα αγωνιστεί για το τρόπαιο και στο μονό, αλλά και στο διπλό, παρέα με την Monica Niculescu. Ήταν μια καταπληκτική μέρα για την Ρουμάνα, που έχει στον Καναδά μάλλον την καλύτερη επίδοση της χρονιάς. Από την αναγνώστρια και φίλη του tennisnews.gr, Elena Denisa Dicu.

Ο αγώνας εναντίον της Kerber δεν έχει καμία παρομοίωση με την προηγούμενη αναμέτρησή τους, στην οποία η Halep είχε απλώς χoρέψει στο ρυθμό της δεύτερης παίκτριας του κόσμου. Το 6-0 στο πρώτο σετ δείχνει μια Γερμανίδα που δεν βρήκε ρυθμό με καμία δύναμη, δεν κράτησε το σερβίς της, γενικά, δεν και δεν... Να αναφέρουμε ότι στο 4-0, όταν η Halep έχασε ένα πόντο είχε μια πολύ νευρική αντίδραση. Αυτή η στιγμή μπορεί να θεωρηθεί και μια περίληψη του τενιστικής φιλοσοφίας της Simona Halep: το σκορ είναι μόνο ένας αριθμός, αυτό που μετράει είναι να μην χάνεις κανένα πόντο. 

Οι συμβουλές του προπονητή δεν πήγαν χαμένες και η Kerber βρήκε το καλό της τένις (συμπεριλαμβανομένου forehand/drive) στο δεύτερο σετ. Η σφοδρή μάχη μέχρι το 3-3, κατέληξε να είναι ένα βάδισμα προς το τρίτο σετ, χωρίς σοβαρά εμπόδια από την Halep η οποία αντί να τα βάλει με την αντίπαλο, τα έβαλε για τα καλά με την ρακέτα.

Στο τρίτο σετ, η Halep είτε ακολούθησε της συμβουλές του Darren Cahill, είτε λυπήθηκε την ρακέτα, σίγουρο είναι ότι ηρέμησε, πήρε τα 6 τελευταία games και έγινε η πρώτη φιναλίστ του φετινού Toronto - Roger's Cup: 6-0, 3-6, 6-2.

Στην τυπική συνάντηση στο φιλέ, αν και έχασε, η Angelique δεν έδωσε μόνο το χέρι, αλλά φίλησε σταυρωτά την Simona Halep. Ας σημειώσουμε και το γεγονός ότι στο 3-2 στο τρίτο σετ, όταν σέρβιρε για ισοπαλία, είχε την δύναμη/ευγένεια να χειροκροτήσει την Halep για τον πόντο με τον οποίο έγινε 4-2. Με απλά λόγια, η Angelique Kerber δεν είναι μόνο καλή τενίστρια, αλλά και καλό κορίτσι, από αυτές που σε χαιρετάνε στο ασανσέρ και δεν σου χτυπάνε την πόρτα όταν βάζεις μουσική.

Στην συνέχεια, τα ημιτελικά στο διπλό

Η Klepac Andreja και η Katarina Srebotnik έκαναν μια πολύ καλή προσπάθεια εναντίον των Simona Halep/Monica Niculescu. O Darren Cahill κοινοποίησε στο Twitter ένα σχόλιο που έλεγε πως οι Halep/Niculescu, είναι πιο δυνατές ακόμη και από τον τοίχο του Trump, αλλά σήμερα τα βρήκαν λίγο σκούρα με τις Σλοβάκες. Κουρασμένη, η Halep τα φόρτωσε όλα όχι στο κόκκορα, αλλά στην Niculescu και τα δυο σετ κρίθηκαν από την επίδοση της Monica: νίκη για τις Ρουμάνες στο πρώτο, νίκη για της Σλοβάκες στο δεύτερο.

Στο super tie-break, τόσο η Halep, όσο και η Niculescu έβγαλαν στη φόρα το καλύτερο τους τένις και η πρώτη τους συνεργασία στο διπλό, τους πάει στον τελικό: Monica Niculescu/Simona Halep - Klepac A./Srebotnik K. 6-3, 2-6, 10-6.

H Halep θα αντιμετωπίσει απόψε στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) τη Madison Keys για τον τελικό του μονού και αργότερα θα αγωνιστεί και στον τελικό των διπλών, όπου μαζί με τη Niculescu θα παίξουν με τις Ρωσίδες Ekaterina Makarova/Elena Vesnina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots