WTA
Το Σαν Χοσέ ήταν μόνο η αρχή! (vids)

 
Το Σαν Χοσέ ήταν μόνο η αρχή! (vids)
Το Σαν Χοσέ ήταν μόνο η αρχή! (vids)
tennisnews team Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 - 1:21

Η Μαρία Σάκκαρη δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή μέρα στον πρώτο της τελικό στην καριέρα της και ηττήθηκε από μια εξαιρετική Mihaela Buzarnescu με 2-0 σετ, το υπέροχο ταξίδι της όμως στο WTA Tour μόλις ξεκίνησε και από αύριο θα βρίσκεται στο Νο. 31 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το Silicon Valley Open ολοκληρώθηκε με μια "βαριά" ήττα για τη Μαρία Σάκκαρη, που δεν μπορούσε να βρει με τίποτα τα πατήματά της στο γήπεδο και τιμωρήθηκε για τα πολλά λάθη της από μια αμείλικτη Mihaela Buzarnescu, που παρουσιάστηκε πιο διψασμένη από ποτέ για έναν τίτλο.

Η 30χρονη Ρουμάνα, ήδη δυο φορές χαμένη σε τελικούς WTA διοργανώσεων, πήρε τη νίκη με 6-1, 6-0 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, σφραγίζοντας ταυτόχρονα την πρώτη της είσοδο στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η σημερινή μέρα ωστόσο δεν μπορεί να αμαυρώσει την καταπληκτική εβδομάδα της Μαρίας στο Σαν Χοσέ, όπου κατάφερε να γράψει ιστορία, αφού έγινε μόλις η 4η Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε WTA τελικό, μετά από τις Αγγελική Κανελλοπούλου, Χριστίνα Παπαδάκη και Λένα Δανιηλίδου. Για να φτάσει σ' αυτόν τον τελικό, έπρεπε να αποκλείσει τις Christina McHale, Timea Babos, Venus Williams και Danielle Collins.

Το ταξίδι τώρα ξεκινά για την 23χρονη Μαρία, που από αύριο θα βρεθεί στο Νο. 31 της παγκόσμιας κατάταξης, 18 θέσεις ψηλότερα από αυτή την εβδομάδα, έχοντας πολύ καλές πιθανότητες για να είναι seeded στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, στο US Open.

O τελικός του Σαν Χοσέ δυστυχώς ήταν ένα μονόπλευρο παιχνίδι, με την Σάκκαρη να μην καταφέρνει να μπει στο κλίμα του αγώνα. Τα πολλά λάθη της έδωσαν πολύ γρήγορα προβάδισμα με double break στην Ρουμάνα, για το 5-0.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια άρχισε να βάζει περισσότερες μπάλες στο γήπεδο, να υποχρεώνει την Buzarnescu να δουλέψει πιο σκληρά για τους πόντους της και αφού έσβησε 2 set points μείωσε σε 5-1, κερδίζοντας το πρώτο της game στο ματς. Έχασε όμως στη συνέχεια 4 break points και δεν μπόρεσε να μειώσει περισσότερο, κάτι που ενδεχομένως να βοηθούσε στην ψυχολογία της.

Η ασταμάτητη Buzarnescu έκλεισε το σετ στο 5ο της set point για το 6-1 και δεν έχασε ούτε ένα game στο επόμενο σετ, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 13 λεπτά.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος στην καριέρα της Buzarnescu, μετά από τις ήττες της στον τελικό του Hobart International και του Prague Open. Από αύριο, η Ρουμάνα θα βρίσκεται στο Νο. 30 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Πρέπει να συγχαρώ την Mihaela, έκανε έναν φανταστικό αγώνα, ένα φανταστικό τουρνουά. Έχει κάνει μια μεγάλη διαδρομή, θυμάμαι όταν παίζαμε μαζί στα Futures των 25.000 δολαρίων της Ιταλίας πριν από 3-4 χρόνια. Συγχαρητήρια, στ' αλήθεια αξίζεις να είσαι εδώ", είπε η Σάκκαρη στην πρώτη της απονομή στο tour, πριν ευχαριστήσει τους διοργανωτές και τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο τουρνουά.

"Μπράβο Μαρία για την εβδομάδα σου. Είσαι πολύ νέα, έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου. Συγχαρητήρια! Όντως πέρασαν 3 χρόνια από τότε που παίζαμε στα Futures και ποτέ δεν περίμενα πως θα βρισκόμουν εδώ", είπε με τη σειρά της η νέα πρωταθλήτρια της Premier διοργάνωσης της Καλιφόρνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots