WTA
Άνετα στην πρεμιέρα η Σάκκαρη (vid)

 
Άνετα στην πρεμιέρα η Σάκκαρη (vid)
Άνετα στην πρεμιέρα η Σάκκαρη (vid)
tennisnews team Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 - 5:52

H Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε μια πολύ αναμέτρηση στην πρεμιέρα της στο Σαν Χοσέ και απέκλεισε σε κάτι περισσότερο από μια ώρα την Ekaterina Alexandrova.

Η 24χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια απώλεσε μόλις 5 games στην πρεμιέρα της στο Σαν Χοσέ, επικρατώντας της Alexandrova με 6-1, 6-4 σε 65 λεπτά.

Η Σάκκαρη πέτυχε 6 άσους, κέρδισε τους 16 από τους 19 πόντους στα πρώτα της σερβίς και τους 19 από τους 27 στα δεύτερα. Απειλήθηκε 3 φορές με break point και έχασε μια φορά το σερβίς της, έκανε όμως 4 break στο σερβίς της Ρωσίδας, αξιοποιώντας τις 4 από τις 8 ευκαιρίες της.

Κερδίζοντας τους 15 από τους 16 πρώτους πόντους της αναμέτρησης, η Μαρία βρέθηκε μπροστά με 0-3, 0-40, έχοντας τριπλό break point για το 4-0 στο 1ο σετ. Η Alexandrova παρόλα αυτά έμεινε στο game, έσωσε 4 συνολικά break point και μείωσε σε 1-3.

Δεν κατάφερε ωστόσο να κάνει κάτι παραπάνω σ' αυτό το σετ και η Ελληνίδα παίκτρια είχε ακόμα ένα διάστημα κυριαρχίας, κερδίζοντας τους 12 από τους 13 επόμενους πόντους και παίρνοντας το 1ο σετ με 6-1.

Συνεχίζοντας να έχει τον απόλυτο έλεγχο, η Μαρία προηγήθηκε με 2-0 στο 2ο σετ, στο οποίο διατηρήθηκε μπροστά μέχρι και το 4-2. Η 24χρονη Ρωσίδα, Νο. 47 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε το μοναδικό της break στην αναμέτρηση στο 8ο game για να ισοφαρίσει σε κρίσιμο σημείο σε 4-4, η Μαρία όμως είχε την άμεση απάντηση, ανέκτησε το πάνω χέρι κάνοντας το 5-4 στο αμέσως επόμενο game και με ένα άνετο κράτημα σερβίς "κλείδωσε" την πρόκριση, πριν η Alexandrova καταφέρει να γίνει επικίνδυνη. 

Η Σάκκαρη, η οποία έχει 305 βαθμούς να υπερασπιστεί από την πολύ καλή πορεία της μέχρι τον τελικό πέρσι στο Σαν Χοσέ, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο την προερχόμενη από τα προκριματικά Mayo Hibi, που επικράτησε της Timea Babos με 6-2, 3-6, 7-6 (3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots