WTA
"Αυτοκτόνησε" η Σάκκαρη

 
"Αυτοκτόνησε" η Σάκκαρη
"Αυτοκτόνησε" η Σάκκαρη
tennisnews team Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 - 0:27

H Μαρία Σάκκαρη έχασε το προβάδισμα με 4-2 στο 3ο σετ της αναμέτρησής της με την Alison Riske, ενώ αργότερα έχασε και 3 διαδοχικά match point στο tie-break, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει άδοξα και πρόωρα το Τορόντο.

Η Μαρία Σάκκαρη είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησής της με την Alison Riske για τον 1ο γύρο του Rogers Cup, μετά από την τριπλή χαμένη ευκαιρία όμως για να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση στο tie-break του 3ου σετ, υπέστη την ήττα από την Αμερικανίδα με 4-6, 6-2, 7-6 (7).

Στο 1ο σετ και οι δυο παίκτριες είχαν χαμένες ευκαιρίες για break. Η Riske έχασε την 1η στο 3ο game (2-1), ενώ η Σάκκαρη έχασε μια στο 6ο game (3-3). Η Αμερικανίδα είχε διπλό break point στο 3-3, 15-40, αλλά η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της για το 4-3 και αργότερα είχε την ευκαιρία να ξεφύγει εκείνη με break. Δεν το έκανε, με τη Riske να ισοφαρίζει σε 4-4, το έκανε όμως αργότερα η πρωταθλήτριά μας, κερδίζοντας όλους τους πόντους του 10ου game για να κάνει το μοναδικό break του σετ με love και να κατακτήσει το σετ με 6-4.

Η Riske άνοιξε το 2ο σετ με break για το 2-0, η Σάκκαρη όμως την ισοφάρισε γρήγορα σε 2-2. Η Αμερικανίδα ανταποκρίθηκε με νέο break και για την ακρίβεια κέρδισε 8 πόντους στη σειρά, ανακτώντας το προβάδισμα ασφαλείας στο 4-2. Έκανε κι άλλο break (5-2) και έκλεισε το σετ στο 8o game, σερβίροντας με επιτυχία για το 6-2.

Ακολούθησε μεγάλη μάχη στο αποφασιστικό 3ο σετ, με τη Σάκκαρη να χάνει ένα προβάδισμα με 4-2. Στο πολύ κρίσιμο 9o game, η 24χρονη Ελληνίδα χρειάστηκε να επιστρέψει από το 4-4, 0-40, για να σώσει 3 διαδοχικά break και να υπερασπιστεί το σερβίς της, περνώντας μπροστά με 5-4.

Η Riske άντεξε μετά απ' αυτό μέχρι το tie-break, σερβίροντας με επιτυχία δυο φορές για την παραμονή της στο τουρνουά. H Σάκκαρη είχε την τελευταία αλλά και την μεγαλύτερη ευκαιρία για να φέρει στο μέρος της την πρόκριση, στο tie-break. Εκεί προηγήθηκε με 3-1 και με 6-3, έχοντας τριπλό match point, όμως η Αμερικανίδα κέρδισε τους 4 επόμενους πόντους και βρέθηκε μπροστά με 7-6.

Η Σάκκαρη έσβησε το match point αυτό, αλλά υπέστη mini-break και έμεινε ξανά πίσω στο 8-7. Η Riske είχε match point στο σερβίς της αυτή τη φορά και το αξιοποίησε, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή, έπειτα από 2 ώρες και 20 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Στον 2ο γύρο του Rogers Cup, η Riske, η οποία ξεκίνησε την πορεία της από το ταμπλό των προκριματικών, θα αντιμετωπίσει το Νο. 3 του ταμπλό, Karolina Pliskova.

Όσο για τη Σάκκαρη, θα συνεχίσει την αμερικανική της hard court season από το Σινσινάτι, όπου θα γίνει την επόμενη εβδομάδα το Western & Southern Open. Θυμίζουμε πως πέρσι είχε φτάσει μόνο μέχρι τον 2ο γύρο στο Σινσινάτι, όπου είχε ηττηθεί από τη Naomi Osaka. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots